Wethouder Martijn van den Heuvel heropent Nieuwe Markt Weert

WEERT – Op donderdagavond 12 december heeft wethouder Martijn van den Heuvel de Nieuwe Markt in Weert feestelijk geopend.

Begin oktober werd gestart met de werkzaamheden: vernieuwing van de riolering, aanplant van bomen en het afkoppelen van regenwater.

Afkoppelen van regenwater: maar waarom?
We hebben regenwater – dat op het daken van omliggende panden valt – afgekoppeld van het rioleringsstelsel. We doen dit omdat het riool bij zware regenbuien het water niet aan kan. Daardoor komen de straten blank te staan en vuil rioolwater komt naar boven. We voorkomen dit door de daken van het riool af te koppelen. Het regenwater zakt nu de bodem in en daarna wordt het onder de grond afgevoerd naar de nieuw aangeplante bomen.

Nieuwe bomen
Wethouder Van den Heuvel: “Er zijn nieuwe bomen aangeplant, dertien stuks in dit geval. Deze bomen zorgen niet alleen voor sfeer en uitstraling. In de zomer zorgen ze ook voor een fijne schaduwplek. Ze brengen dus verkoeling en gaan hittestress tegen. Dit doen ze door jaarlijks honderden liters water te verdampen die de warmte van de omringende lucht opneemt. Bomen verfraaien de Nieuwe Markt en zorgen voor de beleving van natuur in de stad”.

De wethouder opende de Nieuwe Markt met een druk op de knop, waardoor de feestverlichting van de grote kerstboom op het plein ging branden. Deze kerstboom is geschonken door aannemer Mansvelt Infra en hovenier Herman Vaessen. In het voorjaar van 2020 worden nog verschillende spelaanleidingen aangebracht, zodat kinderen op een prikkelende manier gebruik kunnen maken van hun zintuigen en fantasie. Dit maakt het totale plaatje op de Nieuwe Markt compleet.

Fotoreportage: Mario de Heer

Vorig artikelOudjaarswedstrijd ReddingsBrigade Weert
Volgend artikelSting, Lionel Richie en Kensington op Bospop Weert