Weerter wethouders bezoeken Mainwork

V.l.n.r. Udo Matthes en Natasja Matthes, wethouders Wendy van Eijk en Martijn van den Heuvel

WEERT – De ondernemers persoonlijk leren kennen om een goed beeld te krijgen van de economische situatie in Weert. Daar hebben wethouders Wendy van Eijk en Martijn van den Heuvel een speerpunt van gemaakt. Ze zijn daarom bijna wekelijks op bezoek bij een bedrijf. Deze keer bezocht men Mainwork in Weert. 

Wethouder Martijn van den Heuvel: ‘Vandaag op bezoek geweest bij Mainwork BV in hun mooie vestiging in Weert. We zijn gastvrij ontvangen, eerst door Cooper de hond. Daarna door Natasja Matthes en Udo Matthes, ondernemers met passie, visie en drive. Uiteraard uitvoerig gesproken over de arbeidsmarkt in Weert en omstreken en de gevolgen van de nieuwe wet WAB die per 1 januari ingaat.’

Mainwork
Net zoals het contact tussen de medewerkers onderling is persoonlijke aandacht ook de onderscheidende kracht binnen de diensten van Mainwork. Die zijn in vier hoofdcategorieën te verdelen: uitzenden, werving en selectie, detachering en payrolling. Er wordt veel tijd gestoken in kennismakingsgesprekken met kandidaten. “Iedere kandidaat heeft intern een vast aanspreekpunt. We willen weten wat iemand drijft, waar iemand goed in is en nog veel meer. Zeker met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt levert dat waardevolle informatie op.” Ze geeft het voorbeeld van een man die een carrièreswitch wilde maken. “Hij werkte in de zorg, maar deed hobbymatig veel met techniek. We hebben hem een technische functie aangeboden waar hij nu helemaal tot zijn recht komt.”

Ook aan de kant van bedrijven is Mainwork een solide partner. “We zijn gespecialiseerd in de vakgebieden transport, industrie, logistiek, techniek en office. Onze medewerkers hebben specifieke branchekennis en houden die up-to-date door cursussen op incompany basis en externe opleidingen. Daardoor kunnen we meedenken over personeelsvraagstukken voor kortere of langere termijn. We houden bovendien na de plaatsing van een kandidaat periodieke evaluaties.”

Eerder verscheen een interview met Natasja Matthes in het Zakenblad over Mainwork. Lees het artikel hier terug: Mainwork brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen

 

 

Vorig artikelMoliebollen proeven in Ospel
Volgend artikelOudjaarswedstrijd ReddingsBrigade Weert