Moliebollen proeven in Ospel

OSPEL – Wilt u eens (m)oliebollenproeven van een speciaal gemaakt ambachtelijke mix dan kan dit op zaterdag 14 december van 10.00 uur tot 16.00 uur bij molen de Korenbloem te Ospel. Door de molenaars is een speciale oliebollenmix op ambachtelijke wijze gemaakt op de molen waarvan (m)oliebollen worden gebakken die u ter plekke kunt proeven.

Moliebollen proeven

Deze (m)oliebollenmix is in de molenwinkel te koop. (er zijn geen moliebollen te koop).
Malen voor menselijke consumptie. Een aantal jaren terug heeft molen de Korenbloem het certificaat gekregen om ook te mogen malen voor de menselijke consumptie. In combinatie met de molenwinkel hebbende molenaars toen diverse meelmixen gemaakt die in de winkel te koop zijn. Zoals de Turfstaekersmix, de Vlikkestaekersmix, Doospelsbroodmix en nu dus de Moliebollenmix.

Daarnaast heeft molenaar Geert van Winkel samen met Coen van der Zanden van de Dorpsherberg een speciale Pannenkoekenmix samengesteld. De pannenkoeken in de Dorpsherberg Ospel worden gebakken van deze mix. Deze mixen zijn dus gemaakt van regionaal geteeld graan dat ambachtelijk gemalen en gebuild is op de molen. Door de mix van diverse granen hebben deze mixen een eigen karakter en eigen smaak.

Dus een echt streekproduct dat in de molenwinkel te koop is. Openstelling molen; iedere 2 e , 3 e en 4 e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur. De molenwinkel is
dan ook geopend. Rondleidingen (gratis); Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk, maak een afspraak met de molenaar Geert van Winkel; Tel nr 0495-633079 of mob nr 06-30457014.

De Korenbloem
Korenbloemstraat 3
6035 AX Ospel
Molenaar; Geert van Winkel.
Korenbloemstraat 2
6035 AZ Ospel tel 06-30457014 of 0495-633079

http://dekorenbloemospel.jimdo.com 

Vorig artikelLichtjes op oorlogsgraven in Nederweert
Volgend artikelWeerter wethouders bezoeken Mainwork