Voordelig intekenen op historische roman over Maaseik

MAASEIK – De stad Maaseik stelt met trots voor: “Prinsessen in het Prinsenhof”, een bijzondere roman van schrijver Piet Poell, die in drie delen van elk meer dan 200 pagina’s drie Maaseikenaren volgt uit de woelige 18e eeuw (oorlogen, bokkenrijders, executies, tortuur) In de winkel gaat het boek straks 25,- euro kosten.

Maar als je vóór 19 december intekent, gunt de stad Maaseik je het boek voor 19,95. En je naam wordt opgenomen in de roman. En die zal daar niet misstaan, getuige de reacties van kritische lezers: Bekende Vlaming Jeff Hoeyberghs: “Ik ben onder de indruk! (…)Ideaal om het plaatselijke pokkenweer te trotseren met iets wat vele malen beter en leerrijker is dan gelijk welke NETFLIX serie!” Bekende Maaseikenaar en historicus Jos Henckens: “Geweldige karakters!” Bekende Maaseikenaar en klinisch psycholoog José Raets: “Meeslepende stijl!”

Hoe intekenen?
Maak € 19,95 over op rekening BE 59973 37717 4026 op naam van ‘Prinsenhof van Maaseik’. Vermeld in de mededeling de volgende gegevens:
– je naam waarmee je opgenomen wilt worden in het boek;
– je woonplaats;
– je e-mail

Via mail zal je op een later tijdstip een uitnodiging krijgen voor de bijzondere boekvoorstelling op zondag 2 februari 2020.

Beknopte inhoud
Prinsessen in het Prinsenhof gaat niet over echte prinsessen, maar over sterke vrouwen die elk een bepaalde relatie hebben met het Prinsenhof, het jachtslot/buitenverblijf dat Johan Theodoor van Beieren in 1753 in Maaseik liet bouwen en dat in 1818 al werd afgebroken. De hoofdrolspelers, allemaal fictieve personen, voeren je mee door het leven van het Maaseik in de dagen dat de Verlichting haar intrede deed en de Franse Bezetters de stad volledig op z’n kop zetten. De personages uit de politieke, culturele en religieuze sferen zijn allemaal historische figuren. Je beleeft de 18e eeuw in Maaseik alsof je er via een tijdmachine instapt. Jeff Hoeyberghs is de animator achter het boek. Hij schrijft ook een inleiding.

 

 

Vorig artikelGedeputeerde Burlet verkend duurzaam Leudal – Bezoek aan Bedrijvenpark Zevenellen en Geelen Counterflow
Volgend artikelFestival of Lessons and Carols in Paterskerk