Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer bekroond tot chef van het jaar

v.l.n.r. Pascal Jalhay, Soenil Bahadoer, Jan Marrees en Emmanuel Mertens in 2014 tijdens het zes Michelin sterrendiner in Weert

WEERT | ROERMOND – Chef-kok Soenil Bahadoer van restaurant ‘De Lindenhof’ uit werd bekroond tot chef van het jaar. (17,5 punten). Hij werd geboren in Suriname en verhuisde op zijn 21ste naar Weert. Hij woonde twaalf jaar in Weert en zijn kinderen werden er geboren.

De jury roemde de inzet van Bahadoer voor zijn restaurant in Nuenen. “Een chef die al jaren in de hoogste regionen opereert. Hij heeft alle offers gebracht die nodig waren om te staan waar hij nu staat. Als geen ander integreert hij specerijen, kruiden en ingrediënten tot een harmonieus en uniek geheel. Ere wie ere toekomt!”

Net als vorig jaar zijn De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen de beste restaurants van Nederland. In de lijst van fijnproevers behaalden zij 19,5 punten van het maximale aantal van 20.

Restaurant Sabero, restaurant One, restaurant Marrees, Restaurant Flavours en restaurant OH 30 behoren tot de beste restaurants van Nederland. Dat maakte de culinaire gids gisteren bekend.

  • restaurant Sabero, 17,5 punten
  • restaurant One 16 punten
  • restaurant Marrees 15 punten
  • restaurant Flavours, 13,5 punten
  • restaurant OH30, 13 punten

Klik hier voor een overzicht van alle restaurants in Roermond en voor alle restaurants in Weert.

 

Vorig artikelBroederschap en Jumbo-winkels helpen: Kerstactie voor Voedselbank
Volgend artikelOp zoek naar een nieuwe baan? Bibliocenter helpt werkzoekenden op weg