Workshop kerststukken maken met natuurlijke materialen

WEERT – Nog even en het is Kerst. Een feestelijke tijd, waarbij we het gezellig in huis maken. Vind je het leuk om samen met anderen een kerststuk te maken van natuurlijke materialen? Famke Weerts geeft op vrijdag 13 december van 14.00 tot 16.30 uur een workshop kerststuk maken bij het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. De workshop en de materialen zijn gratis.

De natuurlijke materialen, zoals takjes, dennenappels, boomschors, etc. vind je in de tuin van het Natuur- en Milieucentrum. De deelnemers lopen door de tuin en verzamelen daar eerst zelf wat ze nodig hebben. Wie thuis van alles heeft liggen, kan dat meenemen en gebruiken. Binnen gaan de deelnemers aan de slag met de gevonden of meegebrachte materialen. De kerststukken worden op takken, boomstronkjes of schors gemaakt. “We hebben daar bewust voor gekozen. Schuim gebruiken, is gemakkelijker. Maar minder duurzaam,” vertelt Famke Weerts, uitgeroepen tot duurzame docent 2019 van het Citaverde College Nederweert. Zij zorgt ervoor dat iedereen aan het eind van de workshop met een zelfgemaakt en natuurlijk kerststuk naar huis gaat.

Natuur- en Milieucentrum
Ook jonge (klein)kinderen zijn van harte welkom. Kinderen vinden het vaak leuk om te hel-pen met het zoeken naar natuurlijke materialen in de tuin. Binnen zijn er kleurplaten en puzzels. Ook kunnen de kinderen opgezette dieren aaien in de aalgang of spelletjes doen op de biotoopzuilen.

Zin om samen met anderen een kerststuk van natuurlijke materialen te maken? Meld je voor 10 december aan via [email protected]. Deelname is gratis.

Vorig artikelOpen stadswandeling over ‘Weert, dé Van Hornestad van Limburg’
Volgend artikelCranendonck inbraakproof!