Bezoek Van Horne Vrouwenvereniging aan Limagrain Ingredients BV.

WEERT – Op dinsdag 26 november is de Van Horne-Vrouwenvereniging op excursie geweest bij Limagrain Ingredients BV. Maar liefst 50 dames hadden zich hiervoor opgegeven. De dames werden rondgeleid door de productielocatie en kregen tijdens een presentatie uitleg over de productie van unieke ingrediënten op basis van granen, zaden en peulvruchten voor de voedingsmiddelen- en diervoederproductie die via vijf verschillende processen bij Limagrain Ingredients Bv worden geproduceerd.

Bij de productie van deze functionele voedings-en voederingrediënten wordt alleen gebruik gemaakt van warmte en druk om natuurlijke eigenschappen van granen, zaden en peulvruchten te ontsluiten. Limagrain Ingredients BV in Weert is sinds juni 2018 een productielocatie van het Franse Limagrain; een boeren coöperatie uit centraal Frankrijk.

De dames waren bijzonder verrast over wat er allemaal bij Limagrain Ingredients gebeurt en enorm onder de indruk van de mooi producten die daar gemaakt worden. Na afloop werden de dames getrakteerd op een Frans brood gebakken met ingrediënten die op de locatie in weert geproduceerd worden.

Van Horne-Vrouwenvereniging heeft als doel het onafhankelijk behartigen van de belangen van de vrouw in het algemeen en het bijdragen aan het in stand houden en verbeteren hiervan. Tevens staat het verzorgen van voorlichting en de vorming op sociaal, cultureel en economisch terrein en het bevorderen van integratie en emancipatie centraal.