Beide Weerter Rotary clubs overhandigen cheque aan Eritrese Gemeenschap

Rian Schonkeren-Hendrix van Rotary club Weert reikt de cheque uit.

WEERT – Op zondag 01 december mocht de Eritrese Gemeenschap een cheque in ontvangst nemen van euro 1.500,00. Het bedrag werd opgehaald met de organisatie van het concert Ontmoeting van Culturen dat op 12 oktober j.l. werd georganiseerd door beide Rotary Club in het Franciscus Huis Weert.

De Eritrese gemeenschap van de Tewahedo kerk in Nederland komt sinds kort in Weert op zondag naar de kerk. De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk is nauw verwant aan de Koptisch-Orthodoxe kerk, waar ze oorspronkelijk van afstamt. Het woord “Tewahedo” is afgeleid van het Arabische tawhid en verwijst naar het miafysitisme, de christologie van de oriëntaals-orthodoxe kerken. Dit houdt in dat onder andere de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk gelooft in de godmenselijke natuur van Jezus. Het geld wordt gebruikt voor goede doelen voor kinderen van de Eritrese gemeenschap.

Mia, Rian en Piet van het Fatima Huis

Rotaryhelpt.nl
Wat doet Rotary? Duizenden Rotarians in Nederland ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Een greep uit onze projecten: van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot concert voor mantelzorgers.

https://www.facebook.com/RotaryWeert
https://www.facebook.com/rotaryweertlandvanhorne/