Marja Boomstra signeert tweede boek bij Bruna Weert

WEERT – Op zaterdag 30 november signeerde schrijfster Marja Boomstra haar tweede boek. Marja Boomstra, een literaire laatbloeier, maar wel vol in knop. En dat bleek want het was dringen bij Bruna Weert.

Foto’s/tekst: Rob Timmermans

Marja Boomstra (1960), geboren te Harlingen en woonachtig in Weert, kan als voorbeeld gelden dat je nooit te oud kunt zijn om je debuut als schrijver te maken. Ze heeft jarenlang de wens gehad om te publiceren en had al veel toekomstig boekmateriaal, maar het kwam er nooit van. Door haar lange maatschappelijke en leidinggevende carrière binnen gemeentelijke organisaties en de jeugdzorg ontbrak het haar de tijd om te publiceren.

Daarnaast is zij een perfectionist, dus was ze wel goed genoeg? Een vraag die zij zich regelmatig stelt, ondanks het huidige succes als debutant.

De facetten van haar leven, de ontmoetingen met mensen in haar werk en de bijbehorende verhalen vormen de ingrediënten van haar debuut, de psychologische thriller ‘Als het verleden toekomst wordt’. Dit verhaal is zeer goed ontvangen in Nederland en Vlaanderen, gelet op de vele recensies en waarderingen binnen lezersplatforms. Een zeer direct en met diepgang beschreven verhaal over de verwerking van misbruik van de getraumatiseerde hoofdpersoon, vormgegeven in een spannend scenario. Haar schrijfstijl in de tegenwoordige tijd is voor sommigen even wennen, maar voor velen geldt dat men direct wordt meegenomen in het verhaal.

De auteur schrijft over kenmerkende zaken, waar de lezers zich in herkennen. Vooral de uitdieping van de karakters in haar verhalen spreekt haar lezers aan. Dat zij een heel andere kant van haar talenten en persoonlijkheid laat zien, blijkt ook wel uit sommige geschokte reacties van personen na het lezen van haar boek, die Marja Boomstra nog uit het verleden kennen.

Overigens vindt de auteur de band en feedback van haar fans zeer belangrijk. “Ik ben een gevoelsmens”, geeft de op het oog nuchtere Friezin aan en dat betekent dat zaken en persoonlijke verhalen, die naar aanleiding van haar debuut soms met haar worden gedeeld, behoorlijk kunnen binnenkomen. Dit vertrouwen van lezers vindt zij een voorrecht en inspireert haar om de ingeslagen weg als auteur voort te zetten, getuige het dankwoord in haar nieuwe boek.

Dat er een bron van inspiratie is aangeboord bij de auteur, blijkt wei uit het feit dat haar nieuwe boek, wederom een psychologische thriller, ‘II Circolo’, deze maand verschijnt. De fans van Boomstra zullen haar stijl direct herkennen, echter het thema van dit verhaal is van een andere orde. Hieronder de beschrijving:

Lotte is een 35-jarige vrouw die haar leven wijdt aan haar gezin en patiënten. Door een heftige gebeurtenis in haar privéleven besluit zij in te gaan op de laatste wens van haar ongeneeslijk zieke, gedetineerde patiënt Salvatore om zijn zoon Aldo op te sporen. Deze zoektocht leidt haar naar Arizona, maar verloopt alles behalve vlekkeloos. Ze wordt op allerlei manieren belemmerd door een aantal mannen die kennelijk niet willen dat ze in haar missie slaagt. Wanneer zelfs haar dochters hierdoor in gevaar komen, keert zij terug naar Nederland. In de ziekenhuiskamer van Salvatore treft Lotte een onherkenbare, levenloze man aan. Vanaf dat moment komt Lotte voor duivelse dilemma’s te staan. Ze raakt steeds meer verstrikt in een web van leugens en bedrog en om te overleven en levens te redden zal ze hoog spel moeten spelen.

‘II Circolo’ is een genadeloze psychologische thriller waarin de hoofdpersoon gedwongen wordt haar eigen gecreëerde leugens onder ogen te zien.