Gemeente Leudal heet SW-medewerkers Westrom welkom

LEUDAL – Wethouder Robert Martens verwelkomt op woensdag 27 november 25 SW-medewerkers van de Westrom en Risse in het gemeentehuis van de gemeente Leudal. Dit is het startmoment van de integratie van de SW-medewerkers en de medewerkers buitendienst van Leudal. Vanaf 1 januari 2020 vallen de SW-medewerkers rechtstreeks onder de afdeling beheer openbare ruimte (BOR) van de gemeente Leudal en gaan ze mee uitvoering geven aan het groenonderhoud in Leudal.

Robert Martens, wethouder gemeente Leudal vertelt: “We waren al heel blij met hun inzet maar zijn er trots op dat ze vanaf 1 januari ook echt bij de gemeente Leudal werkzaam zijn. Ze vormen een welkome aanvulling bij de uitvoering van het groenonderhoud. Met de nadere uitwerking van de samenwerking gaan wij op korte termijn aan de slag. We zijn er in ieder geval van overtuigd dat met de komst van de nieuwe collega’s onze gemeente nog mooier wordt. Na de komst van de medewerkers wordt de buitendienst ingedeeld in 3 rayons. De medewerkers van die rayons gaan per rayon 4 tot 6 dorpen bedienen. Daarmee bereiken we, dat inwoners de medewerkers beter leren kennen en de medewerkers de openbare ruimte in de dorpen beter gaan onderhouden.”

Aandacht voor huisvesting en dagelijkse aansturing
Door de uittreding van de Westrom uit de constructie Prio verve is besloten medewerkers van de Westrom terug te plaatsen onder de directe supervisie van de gemeenten. In dit geval betreft het de medewerkers van de Westrom Groen, die vanuit de Prio verve constructie al in Leudal werkzaam waren. De gemeente gaat zorgen voor meer en betere huisvesting en de dagelijkse aansturing van de medewerkers.