Advent, Hooglied en Byzantijnse najaarsklanken in Weert

Zaterdag 30 november 2019 - Fatima Huis Weert

Utrechts Byzantijns Koor

WEERT – Op zaterdagavond 30 november 2019 wordt uw muzikale hart voor zowel Byzantijnse als Gregoriaanse koormuziek op haar wenken bediend. Dan zingt het Utrechts Byzantijns koor onder leiding van Iryna Gorvanko samen met de Schola Cantorum van het Ward-Instituut met zijn dirigent Cyriel Tonnaer uit Roermond in het Fatima Huis te Weert.

Vanaf 20.00 uur zult u worden meegenomen in een muzikale melange van één- en meerstemmige religieuze liederen geschreven voor mannenkoren. Diepe bassen uit het Oosten worden afgewisseld met hoge tenoren stemmen die de kerkgewelven laten trillen op de wijze waarvoor ze bedoeld zijn. Klanken van het opstijgende gebed gecombineerd met de denkbeeldige geur van wierook. Mystiek in optima forma.

Schola Ward Instituut

Een prachtig decor voor deze unieke combinatie van muziekstijlen vormt het Fatima Huis dat voor deze uitvoering akoestisch uitermate geschikt is. Op weg naar Kerst een prachtige start niet alleen voor de muziek maar ook voor jong en oud om eens een avond aan de dagelijkse drukte te ontsnappen. Muziek die er toe doet, waar het om gaat. En u, u bent van harte welkom.

Kaarten a € 15,- bestellen via www.utrechtsbyzantijnskoor.nl of
[email protected] of aan de deur van de kerk die vanaf 19.30 uur open is. Beide koren nodigen u van harte uit dit unieke moment op deze unieke plek mee te beleven. Wij zien uit naar uw komst.

Fatima Huis Weert
Coenraad Abelsstraat 31a | 6001 VJ Weert