Drijfjachten op everzwijnen

Foto: kinrooi.be

BELGIË – Everzwijnen veroorzaken schade aan landbouwgewassen, fauna en flora. Ook in het verkeer kunnen ze voor problemen zorgen. Om het aantal everzwijnen te verminderen, zullen er enkele drukjachten georganiseerd worden door wildbeheerseenheden. Daarvoor zijn er enkele verkeersmaatregelen.

De wildbeheerseenheden van Bocholt, Beek, Kinrooi en Molenbeersel zullen in samenwerking met de gemeentebesturen en de politie de komende maanden vijf keer een drukjacht op everzwijnen doen in het gebied de Luysen en rond het Mariahof te Bree en Molenbeersel. Voor Kinrooi betreft het de gebieden van de Zig, Kempenbroek, Houtbroek en Stramproyerbroek. De eerste drukjacht is gepland op zaterdag 23 november van 8u00 tot 17u00.

Daarna zijn er – telkens van 9u00 tot 17u00 – nog drukjachten op:
– zaterdag 7 december 2019;
– zaterdag 28 december 2019;
– zaterdag 4 januari 2020;
– zaterdag 11 januari 2020.

Vanop een drukjachtkansel – hoge platformen in hout die dienst doen als uitkijktoren – zullen jagers proberen om everzwijnen te schieten, terwijl het hele gebied met drijvers en honden uitgedrukt wordt. In het betrokken gebied is er omwille van de veiligheid een totaal toegangsverbod.

Op rondomliggende wegen zal een snelheidsbeperking gelden en toegangswegen tot het gebied zijn afgesloten voor alle verkeer. In Kinrooi gaat het concreet over de Brandstraat die tijdens de drukjacht verboden is voor alle weggebruikers, uitgezonderd plaatselijk verkeer, met name bewoners van de Brandstraat. Er is een plaatselijke omleiding via de Belestraat en Kampstraat voorzien. Tijdens de drukjachten is het vanzelfsprekend mogelijk dat men schoten en lawaai kan horen.

Indien er tijdens de drukjacht problemen zijn, kan u contact nemen met:
– John Houben voor Molenbeersel (0473 82 20 57)
– Jos Keyers voor Kinrooi en Limburgs Landschap (0495 44 80 56)
– Jean Segers voor Beek (0495 20 94 41)
– Patrick Thonissen voor Bocholt (0495 25 53 60) 

Vorig artikelKinderen Koalaschool worden verrast met zwemkleding
Volgend artikelAanplant van 75 bomen langs de Ringbaan Noord en West