Ondertekening arbeidsmarktagenda

WEERT – Op vrijdag 15 november zijn de eerste handtekeningen gezet onder de overeenkomst van de arbeidsmarktagenda. Het doel van deze overeenkomst is het streven naar een arbeidsmarkt waar werkgevers voldoende en gekwalificeerd personeel hebben, waar inwoners een geschikte baan kunnen vinden en waar een leven lang leren de norm is.

Dat vraagt om een samenwerking tussen onder andere ondernemers, zorgverleners, scholen, UWV, MKB Limburg, Keyport, LLTB, vakbonden en de gemeente Weert. Wethouder Martijn van den Heuvel onderschrijft de samenwerking volledig: “Het is nodig om voldoende en gekwalificeerd personeel voor Weert en de regio te behouden en aan te trekken. De vraag naar geschikte arbeidskrachten wordt de komende jaren alleen maar groter. Bijvoorbeeld studenten moeten weten welke mooie bedrijven hier gevestigd zijn voordat ze in een andere stad gaan werken. Weert biedt uitdagend werk én een prettige woonomgeving, alleen weet nog niet iedereen dat”.

Van den Heuvel: “Om deze vraag naar, en het aanbod van arbeidskrachten beter op elkaar aan te laten sluiten gaan we in Weert aan de slag met vier thema’s. Het promoten van Weert als ideale plek om te wonen en te werken is als belangrijkste thema naar voren gekomen”.

De vier thema’s die op de agenda staan zijn:

  • Onbekend maakt onbemind: Weerter mogelijkheden maken we zichtbaar
  • Samenwerking MKB(-netwerken) op arbeidsmarktvraagstukken
  • We bouwen aan de brug tussen onderwijs en Weerter bedrijfsleven
  • Regie en strategie: we vergroten de samenhang in arbeidsmarktinitiatieven

Aan de arbeidsmarktagenda doen ruim 20 bedrijven uit Weert mee. “Maar daarmee is de puzzel nog niet compleet, want ook andere bedrijven en instellingen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij de gesprekken die gaan plaatsvinden”, aldus Van den Heuvel. “We streven allemaal hetzelfde na; en dat is een arbeidsmarkt die in balans is”.