Hockey: Gelijkspel laatste thuiswedstrijd

WEERT – De laatste thuiswedstrijd van dit jaar kwam de nummer 11 van de competitie Amstelveen op bezoek. Beide teams moesten uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Weert begon rommelig aan de wedstrijd. Verdedigend stond het goed, maar aanvallend lukte het net niet. Amstelveen wist ook geen kansen te creƫren, waardoor het spel zich voornamelijk tussen de beide 23-meterlijnen afspeelde.

Het waren de Limburgers die uiteindelijk de grootste kans hadden om in de eerste helft de 1-0 te maken. De spits van Weert nam de bal op de kop van de cirkel aan en wist zichzelf vrij te spelen, maar haar poging werd door de keepster van Amstelveen gestopt.

0-0 was dan ook de ruststand.

Begin tweede helft kregen de Amstelveense dames een strafcorner. De bal ging helaas onder de keepster door, waardoor Weert op achterstand kwam. Dit werd snel recht gezegd nadat Lois Luypers met een actie over rechts de cirkel binnenkwam en de bal aan Jannemarije Driessen gaf. Zij wist de keeper te passeren en trok daarmee de stand gelijk.

De tweede helft was Weert de betere ploeg. Er werd goed overgespeeld en verdedigend hielp iedereen mee. Kansen werden gecreĆ«erd en het team straalde vertrouwen uit en de 2-1 was dichtbij. Het was het moment waarop Lois Luypers een bal vanuit de lucht op doel schoot, maar door de keepster van de tegenstander maar netĀ  uit het doel werd gehouden.

Na 70 minuten stond er nog steeds 1-1 op het bord, wat voor beide ploegen niet het gewenste resultaat was.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Weert gaat op bezoek bij Schaerweijde (Zeist).