Intocht van Sinterklaas met zijn zwarte Pieten in Weert

WEERT – Sinterklaas en zijn zwarte Pieten kregen zondag een warm onthaal in Weert. Tegen 14.00 uur arriveerde Sinterklaas bij de Stadsbrug aan de Wertha boulevard in Weert.

Duizenden kinderen stonden langs de route om naar Sinterklaas en z’n Pieten te zwaaien. De Sint werd verwelkomd met een dansje van de leerlingen van IKC Leuken. Daarna trok de goedheiligman per paard naar de Markt. Daar stond wethouder Tessa Geelen klaar om Sinterklaas welkom te heten.

De intocht was dit jaar erg druk bezocht. Sinterklaas kwam handen tekort om naar iedereen terug te kunnen zwaaien. Al met al wist hij samen met z’n zwarte Pieten veel kinderen blij te maken met was lekkernijen.

Video en foto’s Mario de Heer en Rob Timmermans

Vorig artikelWeekkrabbel 46/365
Volgend artikelNederlanders kiezen opnieuw massaal voor aanvullende zorgverzekering