Rotary Weert maakt studie waterstudent mogelijk

Geheel links Achmad Muzakky met daarnaast Emile Bruschinski van Rotary club Weert

WEERT – Rotary club Weert heeft uit de opbrengst van de Santa Run van vorig jaar het voor student Achmad Muzakky uit Indonesië mogelijk gemaakt om zo te starten met zijn master studie Water & Sanitation, aan het IHE instituut te Delft. 

Rotary club Weert heeft samen met het Rotary District deze studie voor hem mogelijk gemaakt. Het IHE in Delft, de wereldwijde topuniversiteit op het gebied van water educatie, is een strategisch partnership aangegaan met Rotary om het aantal water professionals te vergroten en zodoende het de wereldwijde water en sanitatie uitdagingen op te lossen.

Water, sanitatie en hygiëne
Een van de belangrijkste doelstellingen van Rotary International is om voor iedereen in 2030 toegang tot veilig en betaalbaar drinkwater te realiseren in de wereld. Rotary International heeft zich aangesloten bij Millenniumdoelen van de VN.

Doelstelling 1 daarbij is om het aantal mensen dat niet over veilig en schoon water kan beschikken te reduceren van ca 1,2 naar 0,7 miljard mensen. De tweede doelstelling is om het aantal mensen dat zonder voldoende sanitatie leeft terug te brengen van 2,6 naar 1,7 miljard.

Santa Walk, the Quest Edition Weert
Op zondag 15 december gaat voor de derde keer de Rotary Santa Walk van start. Deze keer in een nieuw (rood) kerstjasje. De Santa Walk, the Quest Edition Weert wordt een speurtocht met allerlei verrassende opdrachten, leuk voor zowel kinderen als volwassenen, door de Weerter binnenstad. Laat je op een leuke en ludieke manier verrassen door onze  stad Weert.

Inschrijven kan via de website Santa Run Weert https://weert.rotarysantarun.nl/inschrijven

 

 

Vorig artikelRecept van de week: Zalm in bladerdeeg met spinazie en saffraansaus
Volgend artikelStamtäöfelkes aflevering 71: ‘n Onbekindje kefee aanne Mêrrentj?