Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht


Gerecht voor 4 personen


1,5 uur bereidingstijd


Recept van Wil Daniels

Ingrediënten

Zalm in bladerdeeg

 • 1000 gram roze zalmfilet
 • 1 pakje bladerdeeg
 • 2 eieren
 • 500 gram spinazie
 • snufje bloem
 • koksroom
 • peper en zout

Saffraansaus

 • 2 sjalotjes
 • 1 teen knoflook
 • 500 ml groentebouillon
 • scheutje room
 • scheutje witte wijn
 • paar draadjes saffraan

Bereiding

Saffraansaus
Snipper het sjalotje en de knoflook fijn en fruit deze vervolgens aan in boter. Blus af met witte wijn en groentebouillon, voeg de room en de draadjes saffraan toe en laat het geheel zachtjes doorkoken. Pureer de saus met een staafmixer en zeef met een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Zalm in bladerdeeg
Snijd de zalmfilet tot een rechthoek van ongeveer 20 cm lengte. Zorg dat de filet gelijkmatig van dikte is. Maak met de reststukken van de zalm een farce door de zalm, samen met het ei te pureren. Kruid af met peper en zout. Bind met de koksroom.

Roerbak de spinazie en laat deze uitlekken in een vergiet. Dep, indien nodig, droog met keukenpapier. Meng met een snufje bloem om resterend kookvocht te binden.

Roer een ei met wat water los en laat staat in een bakje. Rol het stuk bladerdeeg uit tot de grootte van de bakplaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop het stuk bladerdeeg, de zalm en bovenop de zalm een laagje spinazie. Zorg dat de zalm in het midden van het stuk bladerdeeg ligt. Leg bovenop de spinazie een laag van de zalmfarce. Smeer ook de randen in.

Wikkel de zalm in het bladerdeeg en zorg ervoor dat rol dicht is. Druk stevig aan. Smeer het bladerdeeg in met een laagje geklopt eigeel. Verwarm de over voor op 200 °C. Bak de zalm gedurende 20 tot 30 minuten. Het bladerdeeg moet mooi goudbruin zijn.

Trancheer de zalm in bladerdeeg in 10 plakken en serveer het met de saffraansaus.

Wijntip van Ingrid!

[wie_is_ingrid]

Wente, Morning Fog, Chardonnay
De wijnen Van Wente zijn beroemd over de hele wereld. Een prachtig familiebedrijf, dat al bestaat vanaf 1883. Wente is hiermee in de U.S.A. de oudste wijnmakerij die continu onder beheer was van dezelfde familie.  Zij waren de grondleggers voor de Chardonnaydruif, zoals we die nu kennen in California. Deze Chardonnay heeft mooie tonen van appel, perzik met een lichte houttoets.

[vc_btn title=”Meer over deze wijn” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwijnhuisweert-online.nl%2Fwijnen%2Fwitte-wijnen%2Famerika%2Fwente-morning-fog-chardonnay||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Wil Daniels
Beroep Algemeen Directeur Ciber
Geboren Op 31 januari 1961 te Weert
Woont In Weert
Ouders Jacques Daniels en Mia Daniels-Wiermans
Getrouwd met Anja Guns
Vader van Loes, Willem en Claudia
Was Adjudant van Preens Godain de 1ste en de Leste
Kan Linkshandig en rechtshandig gitaar spelen
Onmisbaar in een band Drummer, Zanger en Gitarist
Droom Golfen met rockzanger Alice Cooper
Volumeknop Staat op 11 net als in ‘This is Spinal Tap’

Mijn droom is om een keer te golfen met de rocker alice cooper

Favoriete gerecht “De zalm is mooi roze en de spinazie kleurt er goed bij. Als ik eet, proef ik niet alleen met mijn mond, maar ook met mijn ogen. Een vis moet zwemmen, dus een glas witte wijn hoort er ook bij.”
Onmisbaar voor een band “Ik treed gemiddeld twee keer per jaar op met mijn band. Onmisbaar voor een band zijn de drummer, de bassist, de zanger en de gitarist. Zonder drummer geen ritme, zonder bas geen basis, zonder zanger geen vrouwen en zonder gitarist geen muziek.”
De man die twee dingen tegelijk kan “Ik heb als linkshandige op een rechtshandige gitaar leren spelen. Mijn broer en ik deelden vroeger een rechtshandige akoestische gitaar van het merk Martin. Ik heb pas vijf jaar geleden geleerd echt linkshandig te spelen. Nu kan ik zowel rechtshandig als linkshandig gitaar spelen.”
Heb je het al gehoord? “Jimi Hendrix had als gitarist een pedaal die de Fuzz Face heette, vanwege het typische geluid en het uiterlijk van dit pedaal. Nadeel ervan was, dat het heel veel uitval kende. Mijn bandleden Ad van Dongen en Paul Lenders bouwen met hun bedrijf Guitarsystems Fuzz Face pedalen, maar dan met Russische germanium transistoren. Ad is de elektrotechnicus en Paul heeft de oren. De pedalen verkopen ze wereldwijd aan onder andere Ronnie Wood, gitarist van The Rolling Stones en Michael Thompson, die diverse wereldsterren begeleidt. Topmuzikanten horen hoe goed deze twee zijn.”
In the mood for “Als ik vrolijk ben, dan speel ik graag op mijn Fender Stratocaster uit 1977. Een gitaar waarop je heerlijk kunt freewheelen. Als de stress uit mijn lijf moet, dan speel ik het liefste op een Gibson Les Paul en net als in de film ‘This is Spinal Tap ‘met de volumeknop op 11. Als ik in een romantische bui ben, pak ik mijn akoetische gitaar van Martin. Ik verras mijn vrouw Anja dan met het lied ‘Don’t want to wait anymore’ van The Tubes.”
Voor het eerst gezoend “Ik heb mijn vrouw Anja voor het eerst gezoend in Café De Vijzel, op het nummer ‘I can’t stand the rain’ van Eruption.“
Guilty pleasures “Dein ist mein ganzes Herz van Franz Lehár, Wenn der weisse Flieder wieder blüht van Johannes Heesters en Mir scheint ich kenn’ Dich spröde Fee van Carl Zeller. Ik heb een voorliefde voor de Duitse taal en voor Duitse operettes.”
Draagt nooit “Ik mag van mijn vrouw geen witte sokken dragen en ballenknijpers.”
Beautytip “Het wondermiddel Photoshop. Je ziet er altijd om te zoenen uit.”
Tip in het vliegtuig “Food on planes is not meant to be eaten, it’s there to keep you busy. Op een lange vlucht neem ik drie glazen rode wijn en een slaappil.”
Speelt graag “Call of Duty: Black Ops I. Dan voel ik me net weer een jongetje van acht jaar .”
Nog een rockhobby “Mijn andere hobby is golfen. Mijn beste golfmaatje is mijn vrouw. Daarnaast heb ik nog vele andere golfmaten. Mijn droom is het om een keer te golfen met de rocker Alice Cooper. Zo’n dag zal wel niet eindigen op de keurige 19e hole.”
De kanjers “Onze kinderen zijn allen kanjers. Ik bewonder onze dochter Loes om haar drive. Work hard, play hard. Dat is Loes. Onze dochter Claudia bewonder ik om haar ambitie. Zij wist al van kleins af aan, dat zij graag mensen wilde helpen. Dat gaat onze wetenschapper ook zeker waarmaken. Een mooie ambitie. Onze Willem heeft net als ik Informatica gestudeerd. Hij heeft humor en is zeer ondernemend op internet. Ongelofelijk hoeveel volgers hij op Twitter heeft met Quagmire.”
Waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken “Je mag mij ’s nachts wakker maken voor wortelstamppot met gebraden worst. Niet te vergeten het verplichte kuiltje in de stamppot met de jus van mijn moeder. Mijn moeder was een echte jusspecialiste.”

Vorig artikelKLG Europe en Volantis verkozen tot de ‘Aantrekkelijkste Werkgevers van Limburg 2019/2020’
Volgend artikelRotary Weert maakt studie waterstudent mogelijk