B-girl Jasmijn in programma Superkids

Jasmijn Ras uit Soerendonk is zaterdag 16 november om 20.00 uur te zien bij het SBS6-programma Superkids. Voor dit tv-programma zijn diverse kinderen geselecteerd die een bijzonder talent hebben in muziek, zang, dans of sport. De B-girl (breakdance girl) uit Soerendonk laat in deze tv show een spectaculaire breakdance act zien.

Jasmijn is gestart met breakdance nadat ze een B-girl zag dansen bij een proefles in Budel. “Dat wil ik ook leren” was haar eerste reactie en inmiddels danst ze al een aantal jaar op hoog niveau bij Dansschool Fresh in Weert. Eerst nog in combinatie met turnen, daar heeft ze veel voordeel uit gehaald voor haar breakdance. Al snel werd het te druk met breakdance battles die ook geregeld in het buitenland plaatsvonden. Ze heeft zich nu volledig op het dansen gestort. “Dit is waar ik veel energie uit haal en dansen is écht mijn passie. Ook is het een sport waar ik heel creatief in kan zijn door iedere keer andere moves of combinaties te bedenken.”

Dit gaan we dus ook zeker terugzien in haar solo act bij het programma ‘Superkids’ dat wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Johnny de Mol. Jasmijn hoopt hiermee ook andere kinderen te inspireren om breakdance uit te proberen.

Jasmijn is wel 7 dagen per week bezig met dans en traint met haar crew Fresh Allstars bij Dansschool Fresh in Weert.

Tevens traint ze ook in de nieuwe ‘Olympic Class’ die mede mogelijk wordt gemaakt door GaanVoorGoud en de Gemeente Weert. Deze speciale les biedt dansers met Olympische ambities in een vroeg stadium de juiste begeleiding om de top te kunnen bereiken.

Zal Jasmijn in de smaak vallen bij de jury?