Afscheid na 22 jaar: Mark Bouwmans Ere-Rogstaeker

WEERT – In het bijzijn van sponsoren, leden van de senaat, vrijwilligers en vertegenwoordigers van zusterverenigingen hebben de Rogstaekers op 11 november het carnavalsseizoen geopend tijdens een algemene ledenvergadering.

Een viertal aspirant-leden werd aan de aanwezigen voorgesteld en Franco Figaroa werd na het afleggen van de eed definitief opgenomen in de Rogstaekersgelederen. Die aanwas is natuurlijk nodig, omdat er ook mensen zijn die na een langdurig lidmaatschap afscheid nemen. Eerder dit jaar ontving Roger Jansen al de versierselen die horen bij Groeët Offeseer in de Orde van de Rog. Maandag werd hij als dank voor al zijn bezigheden benoemd tot Lid van Verdienste.

Een nog grotere eer viel Mark Bouwmans te beurt. Hij is 22 jaar lid geweest en heeft in die periode legio taken binnen de vereniging en het bestuur uitgevoerd. Bouwmans kon vooral genieten van het organiseren van grote manifestaties als de Gulden Humor en was ook een van de drijvende krachten bij de musical “Rogstaekers – De Legende” in 2014, waarvan het idee en de algehele artistieke leiding bij hem lagen en waarvan ook alle liedteksten uit zijn brein zijn ontsproten. Bouwmans was zichtbaar ontroerd, toen bekend werd gemaakt dat hij voor al deze inspanningen is benoemd tot Erelid van de Rogstaekers.