Bedrijfsbezoek wethouders aan Pouw Secundaire Bouwstoffen Weert

V.l.n.r. Rick Martens, ambtenaar, wethouder Wendy van Eijk , Erik Houtappels bedrijfsleider Pouw en wethouder Martijn van den Heubel

WEERT – De ondernemers persoonlijk leren kennen om een goed beeld te krijgen van de economische situatie in Weert. Daar hebben wethouders Wendy van Eijk en Martijn van den Heuvel een speerpunt van gemaakt. Ze zijn daarom bijna wekelijks op bezoek bij een bedrijf. Deze keer bezocht men Pouw in Weert. 

Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen Weert is sinds 2004 onderdeel van de Theo Pouw Groep. De activiteiten in Weert bestaan uit transport, op- overslag, levering van primaire en secundaire bouwstoffen, inname van verontreinigde grondstromen en inname van bouw- en slooppuin.

Wethouder Martijn van den Heuvel: ‘Vrijdag waren Wendy van Eijk en ik te gast bij Erik Houtappels, bedrijfsleider bij Pouw, secundaire bouwstoffen Weert. Aanleiding van het bezoek was onder andere het dossier PFAS. Naast de stikstofproblematiek hebben grondbanken en de bouwsector last van de lage normen die plotsklaps in juli werden aangekondigd. De normen zijn zo streng dat bijna nergens meer grond verplaatst mag worden. Daarover hebben we een interessant gesprek gevoerd. Daarnaast een rondleiding gehad op hun grote terrein op De Kempen. Mooi bedrijf, waar ook duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel staan’.

De praktijk laat zien dat de bedrijfsbezoeken waardevol en leerzaam zijn voor beide partijen. Naast enkele grootbedrijven kent Weert een ontzettend sterk en gevarieerd MKB. Vaak met klanten en een orderportefeuille tot ver buiten de regio. Vanuit Weert worden producten en diensten geleverd door heel Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Vorig artikelWeert stad in het groen – 313/365
Volgend artikelDeze winter is ‘ROERMONDVOL licht’!