Weert Respecteert krijgt 2e editie in november

WEERT – Na een geslaagde eerste editie in 2018 komt Weert Respecteert terug. De hele maand november vieren we dat respect en acceptatie van de ander in Weert belangrijk zijn. Er worden allerlei activiteiten rondom respect georganiseerd door enthousiaste Weertenaren en organisaties. Wethouder Geert Gabriëls: “Vorig jaar was een groot succes! Het was prachtig om te zien dat zo veel mensen van Weert en daarbuiten enthousiast werden van de activiteiten waarbij respect en nieuwsgierigheid naar anderen centraal staan. We kunnen veel van elkaar leren, als we er maar voor openstaan.”

Diversiteit in Weert
In Weert wonen mensen met veel verschillende achtergronden. Het is een open samenleving met veel diversiteit. Om deze diversiteit in Weert te vieren, vinden tijdens Weert Respecteert activiteiten plaats waarbij verschillende groepen in de maatschappij centraal staan. Tijdens deze editie staan bijvoorbeeld mantelzorgers, mensen met dementie, ouderen en Marokkaanse migranten centraal in verschillende voorstellingen, workshops en een tentoonstelling. Ook krijgen mensen de gelegenheid om in gesprek te gaan met mensen die ‘anders’ zijn in de mensenbieb. Leen een ‘levend boek’ en luister naar het verhaal van bijvoorbeeld een transgender of vluchteling.

Weert Regenboogstad
Ook de LHBTI+ gemeenschap (LHBTI+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseks en andere voorkeuren) wordt vertegenwoordigd. Weert is al een aantal jaren ‘Regenboogstad’. Regenboogsteden maken zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van de LHBTI+ gemeenschap. Sinds vorig jaar trekt Weert gezamenlijk op met Roermond als Regenboogstad. Tijdens Weert Respecteert vinden er een aantal activiteiten plaats waarbij deze groep centraal staat. Zo speelt de film ‘Mario: voetballers uit de kast’, kun je naar een leeskring waarin respectvolle communicatie tussen kerken en haar LHBTI-leden wordt besproken en vindt het COC Songfestival inclusief openminded afterparty van B∙Sassy plaats.

Samenwerking met Weerter organisaties
Weert Respecteert is een samenwerking tussen verscheidene organisaties (o.a. Amnesty International, Gotcha! Cinema, B∙Sassy, COC Limburg, Bibliocenter, de Protestanse gemeente Weert-Budel en het Munttheater) en de gemeente Weert. Verschillende organisaties en Weertenaren hebben ideeën aangedragen en activiteiten georganiseerd. De gemeente heeft hierbij alleen een ondersteunende rol en subsidieert het evenement.

Meer informatie en het programma zijn te vinden op de website www.weert.nl/respecteert.
Volg de Facebookpagina ‘Weert Respecteert’ of Instagramaccount ‘weert_respecteert’ om op de hoogte blijven.

Vorig artikelVollemaanwandeling in de Groote Peel
Volgend artikelMuzikale theatervoorstelling: Modder, Mist en Helder Licht