Sinterklaas en zijn zwarte Pieten blijven welkom in Weert

WEERT – Sinterklaas wordt dit jaar voor het 105de jaar op rij vergezeld door zijn Pieten. Na zijn intocht in Apeldoorn stoomt ‘De Spanje’ direct door naar Weert. In Weert wordt de Sint traditioneel door zwarte Pieten vergezeld.

Op zondag 17 november komt de Goedheiligman voor het 105de jaar, traditioneel vergezeld door zijn zwarte Pieten. Via de Zuid-Willemsvaart arriveert de Sint en zijn Zwarte Pieten in Weert en meert af  om 14.00 uur aan de Wertha Boulevard. Hier ontvangt het bestuur van Stichting Sint Nicolaas Weert samen met Wethouders Geert Gabriëls en Tessa Geelen de Sint.

Het Huis van Sinterklaas, Burgemeester Heijmans omringd door zwarte Pieten

Na deze ontvangst beginnen de Sint en zijn pieten aan een intocht door de binnenstad. De route is als volgt: Werthaboulevard, Kasteelsingel, Oelemarkt, Hoogstraat, en eindigt op de Markt.

Burgemeester Jos Heijmans wacht de Sint op aan de Markt. Na alle liedjes en dansjes zal Burgemeester Heijmans Sinterklaas en zijn zwarte pieten officieel welkom heten in Weert. Bij slecht weer zal, voor de ontvangst door de burgemeester, worden uitgeweken naar het Stadhuis.

 

Vorig artikelBedrijfsbezoek wethouders aan Sligro Weert
Volgend artikelA2 richting Eindhoven gaat twee weekenden dicht voor onderhoud