Herdenking bij Amerikaanse monument in Ospel

OSPEL – 75 jaar geleden op 2 november 1944 zette eenheden van de 7e Amerikaanse pantserdivisie de aanval in om Ospel  te bevrijden. Op hetzelfde moment probeerden Britse troepen Meijel in te nemen. 

Herdenking in kader 75 jaar bevrijding

Deze  aanval  liep vast en daarom werd besloten door het geallieerde hoofdkwartier om de Amerikaanse aanval die inmiddels was gevorderd tot halverwege tussen Ospel  en Meijel  ook stop te zetten. De zware gevechten  eisten een hoge tol .  Tot zover bekend zijn er  54 Amerikaanse soldaten gesneuveld die vermeld staan op het monument aan de Plattepeeldijk 24 . Ruim 300 soldaten raakten gewond.

Op 2 november 2019 om 14.00 uur herdenken wij onze bevrijders en speciaal de Amerikaanse soldaten die hun leven verloren tijdens onze bevrijding,. Zij vonden de moed om te vechten voor de rechten en vrijheid van hun medemens.

Iedereen is welkom.