Een dorpsquiz voor héél Limburg

LIMBURG – De populaire dorpsquizzen schieten als paddenstoelen uit de grond. Vooral in Noord- en Midden-Limburg verenigen hele dorpen zich om massaal deel te nemen aan ‘dé quiz’. Gezellig een avond vragen beantwoorden en opdrachten doen om uit te vinden welke groep het slimste is. Van jong tot oud, iedereen doet er aan mee en dat verklaart wellicht ook de populariteit. Wat in Brabant begon, verovert langzamerhand heel Limburg. Of toch niet?

Want in Zuid-Limburg zijn veel plaatsen waar zo’n dorpsquiz nog niet georganiseerd wordt. Wellicht dat het drukke verenigingsleven daar debet aan is? Of het feit dat het maken van zo’n quiz – en de hele organisatie eromheen – de nodige tijd vergt? Voor al die dorpen én (dorps)quizfanaten is er goed nieuws. Sinds deze week is er een quiz gelanceerd die terugblikt op verrassende nieuwsfeiten en opvallende gebeurtenissen uit Limburg in het afgelopen jaar. De quiz kan zonder hulplijnen of in de zogenaamde ‘dorpsquiz-modus’ (met hulp van die slimme oom of Google) gespeeld worden.

De voorbereiding is in dit geval minimaal: zorg voor wat hapjes en drankjes en wat enthousiastelingen om mee te spelen en het spel kan beginnen. Deze zogenaamde ‘Limburgse TruukBlikKwis 2019’ bestaat uit een viertal vragenrondes met daarnaast twee rondes met muziek- en geluidsfragmenten en twee fotorondes. Goed voor zo’n 2 uur spelplezier. Alle vragen hebben betrekking op Limburg in het afgelopen jaar. Het is dus ook een ideale quiz om bijvoorbeeld met familie of vrienden tijdens de jaarwisseling te spelen.

Vanaf nu kunnen dus alle Limburgers quizzen én terugblikken op 2019 over wie sjoen ôs Limburg is zonder hier vele uren voorbereiding in te hoeven stoppen!

Kijk voor meer informatie op: www.kwisut.nl

Vorig artikelEerbetoon aan Weerter minderbroeder franciscaan: Frits Holten plein
Volgend artikelGrote rommelmarkt Leveroy op zondag 10 november