Eerbetoon aan Weerter minderbroeder franciscaan: Frits Holten plein

initiatief van het Franciscus Huis Weert

WEERT – Sinds 1461, waarin Jacob I, graaf van Horn op verzoek van zijn echtgenote Johanna van Meurs, zijn Aldenborgh cadeau deed aan de Minderbroeders hebben honderden Minderbroeders Franciscanen gewoond in het Hieronymus klooster aan de Biest in Weert.

Onder hen een bijzondere broeder, de zoon van een molenaar uit Deurne, Frits Holten. Bijna zeventig jaar geleden trad deze thans 86 jarige broeder in bij de minderbroeders Franciscanen in Weert. Als broeder Ignatius begon hij zijn franciscaanse leven, dat hem naar meerdere plaatsen bracht, Venray, Katwijk, Maastricht, om uiteindelijk weer in Weert terecht te komen.

broeder Frits Holten rijdt medebroeder Eddy van Daal de kapel uit

Ondanks zijn hoge leeftijd zet hij zich nog altijd voor 100% in voor zijn medebroeders, voor de bewoners van Zorgcentrum Hieronymus, voor de kippen in het dierenverblijf. Daarnaast is hij koster van de kapel van de minderbroeders franciscanen en verwijdert hij dagelijks het onkruid tussen de stenen op het plein voor het Zorgcentrum, de Paterskerk en het Franciscus Huis Weert.

Dat plein wordt op initiatief van het Franciscus Huis Weert nu het Frits Holten Plein, Broeder-Franciscaan, een verdiend eerbetoon aan een bijzonder en kostbaar mens. Het naambord wordt onthuld op vrijdag 1 november 2019 om 11.15 uur bij de zij-ingang van het Franciscus Huis Weert.

Zie ook het artikel in Franciscanen.nl 2009 nr. 1

 

Vorig artikelWeert stad in het groen – 297/365
Volgend artikelEen dorpsquiz voor héél Limburg