Inval illegale sigarettenfabrieken in Weert, Stramproy en Roggel

WEERT – De douane en de FIOD hebben maandag op meerdere locaties in Limburg invallen gedaan in het kader van een onderzoek naar een internationale bende die illegale sigaretten produceert en verkoopt.

In totaal werden 150 mensen van de FIOD ingezet en 80 medewerkers van de douane. In onder meer Weert, Stramproy en Roggel deden ze invallen. Ook verderop in Limburg, in Brunssum en Eygelshoven, vonden invallen plaats. Er zijn 17 mensen aangehouden. Volgens De Telegraaf heeft de bende zeker voor 100 miljoen aan sigaretten geproduceerd.

Illegale sigaretten
In de illegale fabriek in Stramproy heeft de FIOD namaaksigaretten van bestaande sigarettenmerken aangetroffen. De afzet hiervan verloopt via allerlei kanalen. Dat gebeurt bij sportverenigingen, in de horeca, in de 24-uurs supermarkten, uit de kofferbak en via websites.

Vorig artikelInwoners Weert winnen samen 100.000 euro bij Postcode Loterij
Volgend artikelRestaurants Sabero, Flavours en Marrees in restaurantgids ‘Lekker 500’