HvN zkt Ptn

WEERT – Met nog ruim twee weken te gaan tot Sinterklaas en de Pieten weer in Nederland arriveren is het Huis van Nicolaas in Weert nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Om het jaarlijks terugkerende evenement goed te kunnen organiseren kan men nog een hoop extra hulp gebruiken.

Het Huis van Nicolaas is hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland. Op een prachtige historische locatie grenzend aan de binnenstad van Weert ontvangen Sint en Pieten jaarlijks vele bezoekers voor een feestelijke rondleiding!

Kinderen, groot en klein, zijn van harte welkom een kijkje te nemen in diverse kamers om zo te zien met welke knuffel Sinterklaas slaapt, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pietjes leren lezen, rekenen en natuurlijk klimmen over de daken.

Het jaarlijkse evenement draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook dit jaar is de organisatie nog op zoek naar hulp, dus wie Sinterklaas graag een handje helpt is van harte welkom zich aan te melden.

Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert en in 2019 geopend van 18 november t/m 4 december, voor publiek dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Meer informatie over het Huis van Nicolaas en de mogelijkheid tot aanmelden als vrijwilliger is te vinden op www.huisvannicolaas.nl

Vorig artikelWeert stad in het groen – 296/365
Volgend artikelFoto’s: Kunsttentoonstelling in het oude schoolgebouw op de Emmasingel