Mag het licht uit tijdens Nacht van de Nacht 2019?

WEERT | VENLO Aanstaande zaterdag 26 oktober wordt voor de 15e keer de Nacht van de Nacht georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Met zo’n 45.000 bezoekers, 500 activiteiten en 300 gemeenten en bedrijven die de lichten doven is de Nacht van de Nacht een van de grootste maatschappelijke campagnes in Nederland.

Mag het licht uit?
Ons land is een van de lichtste ter wereld en al die lichtvervuiling werkt verstorend op mens en dier. Dat kan veel minder en duurzamer. Door aanlichting en reclameverlichting ’s nachts te doven en door bestaande verlichting vaker te dimmen of aan te laten gaan als er iemand langs komt kan er veel geld en energie worden bespaard.

Donkere activiteiten in Limburg
In Limburg vinden diverse activiteiten plaats tijdens de Nacht van de Nacht, zoals nachtwandelingen in natuurgebieden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn na zonsondergang. Ook kan je nachtelijk schatzoeken met GPS, een zaklamprondleiding volgen door de Sint Annamolen in Weert en nachtklimmen bij Fun Forest Venlo. De meeste activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Een overzicht van alle donkere activiteiten in Limburg vind je op de website www.nachtvandenacht.nl.

Vorig artikelLoop mee en ontdek het DNA van Roermond
Volgend artikelMensenbieb: leen een LEVEND boek!