Hockeydames Weert laatste plaats in de overgangsklasse

Archieffoto HV Weert

WEERT – De dames van Weert speelden zondag tegen de vrouwen van Cartouche (Voorburg). Er werd met 5-0 verloren waardoor Weert met een punt nog steeds op de laatste plaats in de overgangsklasse staat.

De eerste helft begonnen de Limburgers goed aan de wedstrijd. Het spel ging gelijk op en speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Ballen werden goed onderschept, maar ook weer onnodig ingeleverd. Hierdoor wisten beide teams nauwelijks kansen te creëren. Na een kleine tien minuten wist Cartouche dan toch de score te openen. Desondanks bleef Weert goed in de organisatie spelen en bleef het spel zich op het middenveld afspelen. Door een individuele actie en een vrije slag lukte het cartouche om voor rust nog twee doelpunten te maken, waardoor Weert met een 3-0 achterstand de kleedkamer in ging.

De tweede helft begon het team opnieuw sterk, maar werden er veel kaarten gepakt. Het spel werd chaotischer, waardoor Cartouche meer ruimte kreeg om aan te vallen. Ook Weert kwam in de tweede helft met schoten op doel, maar de keepster van de tegenstander stond goed op haar plek. Helaas wist Cartouche wel nog twee keer te scoren. Wat de uitslag op 5-0 bracht.

Komende zondag spelen de dames een belangrijke wedstrijd thuis tegen Schiedam. Bij winst klimt de ploeg twee plaatsen omhoog!