Citaverde Roermond krijgt 1,9 miljoen voor paardenopleiding

paarden opleiding

ROERMOND – Onderwijsinstelling Citaverde in Roermond heeft 1,9 miljoen euro ontvangen om de mbo-paardenopleiding een impuls te geven. Het moet zorgen voor een betere aansluiting tussen de opleiding en het Limburgse bedrijfsleven.

De mbo-opleiding heeft sinds dit jaar al een nieuwe opzet. Hierbij volgen de studenten in het eerste jaar één dag per week ‘les’ op een stageplaats. De stages worden gedaan vinden op uiteenlopende plaatsen, waardoor leerlingen ontdekken hoe breed de sector is.

Paardenbranche
De komende jaren verwacht de paardenbranche in Limburg een tekort aan kwalitatief goed opgeleid personeel. In de hele sector, van fokkerijen tot maneges en van recreatiebedrijven tot veevoeders, is er personeel nodig. Circa veertig hippische ondernemingen en verenigingen hebben meegewerkt aan een verbeterplan  om op die vraag in te kunnen spelen.