Verbroederingsconcert in Franciscus Huis Weert

ontroerend, sfeervol en prachtig optreden

WEERT – Afgelopen zaterdag was er een geweldig muzikaal ontmoeten van culturen in het Franciscus Huis, georganiseerd door de beide Weerter Rotary clubs. Het was een ontroerend, sfeervol en prachtig optreden.

Het Franciscus Huis in Weert vormde het ideale decor voor een muzikale verbroedering van Nederlandse, Russische en Eritrese cultuur. Drie veelbelovende jonge muzikanten van het vermaarde Rimsky-Korsakov Conservatorium uit St. Petersburg speelde de sterren van de hemel. Het drietal behaalde veel nationale en internationale prijzen en treedt op tijdens galaconcerten en festivals over de hele wereld. Hierna trad een groep Eritreeërs van de Tewahedo-kerk op met muziek en dans. De in Nederland wonende Russische muzikante Olga van der Pennen verzorgt de presentatie van het evenement.

Het evenement wordt georganiseerd door de beide Rotary clubs van Weert. De opbrengst gaat naar goede kinderdoelen binnen de Eritrese gemeenschap.

Fotoreportage: Riet Galesloot Photography