Presentatie fotoboek ”Weert binnen de singels; zoals het was, zoals het is…”

Foto's Math Ramakers

WEERT – Producent Math Ramakers van de dvd-serie ‘Weert, zoals het was’, presenteert op zaterdag 2 november, een fotoboek met de titel ‘Weert binnen de singels; zoals het was, zoals het is…’ De boekpresentatie vindt plaats in café-zaal Dennenoord, Voorhoeveweg 2, in Weert. Aanvang 13:00 uur. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

De presentatie van het boek wordt o.a. ingeleid via een korte foto-videoproductie.
Na de presentatie is er gelegenheid het boek bij voorinschrijving te bestellen en te betalen.
Het fotoboek ‘Weert binnen de singels; zoals het was, zoals het is…’ kost € 28,50.
Ter gelegenheid van deze bijeenkomst is bij aankoop van het boek de dvd ‘Weert zoals het was’ een Speciale uitgave gratis. Het fotoboek kan ook per e-mail gereserveerd worden: [email protected] Na 18 november is het boek te koop bij diverse boekhandels en lectuurshops à € 34,50. Deze uitgave is slechts in een beperkte oplage verkrijgbaar.

Over het boek ‘Weert binnen de singels; zoals het was, zoals het is…’
In meer dan 300 foto’s wordt het verhaal verteld hoe de binnenstad van Weert in ruim honderd jaar is veranderd. Prachtige gebouwen, die lang het beeld en de sfeer van de stad hebben bepaald, zijn verdwenen. Waar op de Langpoort lag precies de stadsschool en hoe zag het pensionaat St. Louis in de Schoolstraat er ook alweer uit? Wie weet nog waar het Gasthuissteegje liep en wie kent nog het Morregat? Waar lag het “Sint Joseph gebouw en kapel” op de Wilhelminasingel? De foto’s van vroeger staan op de linkerpagina; de rechterpagina geeft een beeld van de huidige situatie. In één oogopslag zijn niet alleen de veranderingen zichtbaar, maar ook de wijzigingen in functie en stratenpatroon. Math Ramakers: ‘Voor veel oudere Weertenaren zal dit boek een feest van herkenning zijn, terwijl nieuwkomers en de Weerter jeugd een inkijk krijgen in het Weert van vroeger.
Deze uitgave verbindt op een unieke manier het verleden en heden.’

Vorig artikelHockey: Heren Weert en MEP in evenwicht
Volgend artikelWie wint de eerste Cultuurprijs in het Land van Weert?