Boze Limburgse boeren protesteren bij Gouvernement Maastricht

MAASTRICHT – Er worden vandaag 250 tot 350 boeren met hun voertuigen bij het provinciehuis van Maastricht verwacht. De boeren uit de provincie Limburg bieden het college van Gedeputeerde Staten van Limburg een petitie aan waarin ze eisen dat de provinciale beleidsregels over stikstof van tafel gaan.

Om verkeerschaos zo veel mogelijk te voorkomen had de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) eerder een oproep gedaan om alleen boeren uit de omgeving van Maastricht met de tractor naar Maastricht konden komen. De betogers uit andere regio’s zouden beter de auto kunnen nemen. Inmiddels is duidelijk dat aan die oproep geen gehoor wordt gegeven.

Stikstof
Op andere plekken in Nederland, zoals in Friesland, Drenthe en Overijssel en Groningen, gingen de boeren afgelopen vrijdag en gisteren al naar de provinciehuizen. De Limburgse boeren gaan vandaag, omdat het provinciale bestuur dan vergadert. Ze zijn boos omdat ze hun ruimte voor toekomstige bedrijfsuitbreiding ingeperkt zien worden vanwege de nieuwe regels met betrekking tot stikstof. Boerenorganisaties stellen dat andere sectoren zoals de bouw voorrang krijgen bij het verdelen van de beperkte ‘stikstofruimte’. Dat noemen de boeren diefstal.

Vorig artikelWie wint de eerste Cultuurprijs in het Land van Weert?
Volgend artikelTop tien classering voor Derk de Korver bij WK Iron Man