Antje Festival tijdens koopzondag Weert

WEERT – Koopzondag 27 oktober 2019 organiseert Centrummanagement Weert in samenwerking met BIZ Ondernemers de derde editie van het feestelijke Antje Festival. De binnenstad van Weert wordt op nostalgisch/Bourgondische wijze omgetoverd tot een gethematiseerde belevenis.

Verspreid over het centrum worden bezoekers verrast met diverse ondernemersacties, bijzonder entertainment, een prachtige nostalgische kermis en diverse activiteiten. Beleef een nostalgische en Bourgondische binnenstad aan de hand van een gevarieerd programma.

Antje van de Statie
Weerter boegbeeld Antje van de Statie, de goedlachse vlaaienverkoopster van het station, staat centraal tijdens het evenement. Op verschillende momenten zal zij in de straten en op de pleinen vlaaitjes uitdelen aan het winkelend publiek.

Rondom het station en hotel-brasserie Antje van de Statie staat het verhaal van Antje en het oorspronkelijke Weerter vlaaitje centraal. In de Stationsstraat lees je meer over Antje bij de beeldengalerij.

Nostalgische kermis
Leef je uit op de nostalgische kermis en laat je meevoeren in de tijden van weleer. Op de Markt staan diverse nostalgische kermisattracties en in de omliggende straten kun je naar hartenlust deelnemen aan oud-Hollandse spelen. Door de straten loopt nostalgisch straattheater, wordt live muziek gespeeld en klinkt een ouderwets draaiorgel. Bijzonder is ook de fietsende carrousel, een kleinschalig met trappers aangedreven draaimolentje dat zich verplaatst door de straten. Als de carrousel start wordt deze begeleid door live accordeonmuziek.

Op de nostalgische kermis staan o.a. een authentiek vlooiencircus uit 1922 en een carrousel uit 1952. Geschikt voor de hele familie is een speciale voordeelkaart gemaakt, verkrijgbaar bij de centrale kassa op de Markt.

Op de Nieuwe Markt worden het winkelend publiek en bezoekers van de terrassen verrast door The Vinyl Twins, een DJ-duo dat geheel in stijl uitsluitend op vinyl de hits van weleer ten gehore brengt. Door de straten loopt De Marskramer, die als een traditionele verkoper zijn uiterst bijzondere waren probeert te slijten.

Bourgondisch genieten
Proef de smaak van Weert bij lokale horeca, die uitpakken met diverse aanbiedingen en speciale festivalmenu’s. Op tal van plekken wordt de traditionele rastervlaai aangeboden, maar genieten bezoekers ook van vele andere Bourgondische lekkernijen. Zo serveert Luncherie Wi-j Ésj op de Nieuwe Markt een speciaal menu met gerechten uit de tijd van Antje. In de Beekstraat pakt Richard’s Pub uit met live doedelzakmuziek, een Limburgse whiskeyproeverij en wordt de nieuwe whiskeyappeltaart gepresenteerd.

Op de hoek van de Van Berlostraat wordt viermaal de kindervoorstelling TokTukTuk gespeeld, een humoristische poppenact vanuit een Bourgondisch ingerichte tuktuk.

Bijzondere verrassingen
Winkelend publiek wordt verrast door divers bijzonder straattheater. Zo loop onder andere Het Cadeautjes Team, een bijzondere act waarbij jong en oud getrakteerd wordt op unieke verrassingen, door de straten. In de Muntpassage kunnen bezoekers die in het overdekte winkelcentrum voor tenminste 10 euro een aankoop doen tijdens de Sweet & Treats-actie kans maken op mooie prijzen uit de immense snoepautomaat, gesitueerd op het pleintje bij Albert Heijn.

Meer info over Antje Festival is te vinden op www.antjefestival.nl.

Vorig artikelOpening onderwijsgebouw Campus Venlo
Volgend artikelWeert stad in het groen – 283/365