Hockey: Heren Weert en MEP in evenwicht

Archieffoto HV Weert | Jeem Sportsphotography

WEERT – Deze zondag is heren 1 van Weert er niet in geslaagd voor de derde keer op rij te winnen. Thuis werd er gelijk gespeeld tegen MEP uit Boxtel. Na zeventig minuten hockeyen was 2-2 de einduitslag.

Weert begon sterk aan het duel en opende snel de score via Yves Dujardin op aangeven van Thomas van Waesberge. Hoewel Weert het betere van het spel bleef behouden, wisten ze in deze beginfase geen tweede doelpunt te maken.

In het tweede kwart verdween de Weerter dominantie volledig en kon MEP zich relatief eenvoudig terug in het duel knokken. Via een strafcorner scoorden zij vlak voor rust de gelijkmaker. Na de rust wist Weert zich niet te herpakken. MEP greep de kans aan om de wedstrijd naar zich toe te trekken en ze scoorden, na zwak verdedigend optreden van de Weerter ploeg, de 1-2.

Pas in het laatste kwart leek Weert weer voor een resultaat te willen spelen. Via de flanken werd Weert steeds dreigender, maar het doelpunt leek niet te gaan vallen. Uiteindelijk was het Daan Bekelaar die het hoofd koel hield bij een strafcorner en de 2-2 binnenschoot. In de slotfase hierna kreeg Weert nog enkele grote kansen die allemaal niet benut werden. Zo werd er afgefloten bij een eindstand van 2-2.

Momenteel bezet Weert hierdoor de zesde plek op de ranglijst met 8 punten. Volgende week speelt Weert uit tegen koploper Venlo, dat bovenaan staat met 15 punten doordat zij al hun duels tot op heden hebben gewonnen.