Léon Stultiens de nieuwe Jan van der Croeëndrager 2019

Jan van der Croeënmedaalie voor Léon Stultiens

WEERT – Op 16 november wordt de ‘Jan van der Croeënmedaalie’ uitgereikt aan Léon Stultiens voor zijn vele maatschappelijke verdiensten.

Op 16 november zal Stichting Lambieck Knoup Wieërt tiedes de Lambieckaovendj de Jan van der Croeënmedaalie uutreike aan ’n man met groeëte verdeenste vör ’t maatschappelik laeve  in Wieërt. Vastelaovendj verendj Wieërt kintj dieëze mân as fervent lid van VV de Dorstvlieëgels, woe hae vanaaf de jaore (1968) stillekes lid van és. De minse deej de Boónte Aovendje in ’t verleeje hebbe bezochtj, weite det dieëze man jaorelângk as regisseur verantwoerdelik és gewaesj vör de Boónte Aovendje vanne Rogstaekers.

Van 1999 wis 2016 woor hae vuuërzitter van LTC Ray-Prickers, ônger ânger verantwoerdelik vör ’t jaorelange succesvolle A**** toernooi en ‘t 75-jaorig jubileum. Vanaaf de jaore 90 es dieëze tennisser lid vanne baankemmissie vanne Ray-Prickers en hieët zich daonaeve jaorlângk verdeenstelik gemaaktj as ein vanne kértrekkers vanne Old-Timers van dieës tennisclub. Wieter és hae vanaaf daag 1 (2015) vuuërzitter van Samenloop voor Hoop – KWF Kankerbestrijding en vanaaf 2016 medeoprichter en sikretaris Goede Doelen Collecte Wieërt – Wieërt Colletieërdj. Oeëze Jan van der Croeëndrager 2019 és nemes minder as Léon Stultiens.