Het bekende adres, Langstraat zes

Rijksmonument uit 1625

Gevelverbeterfonds Weert - Langstraat 6

WEERT – Momenteel wordt het rijksmonument ‘In den Gaper’ opgeknapt, mede mogelijk gemaakt door het gevelverbeterfonds van de gemeente Weert. Het pand werd in 1625 gebouwd en was in die tijd Herberg De Swaen. In de de onderstaande foto is deze gevelsteen nog zichtbaar.

De meeste Weertenaren zullen het pand kennen als de drogisterij van A. Janssen, hèt bekende adres, Langstraat zes! Het pand stamt uit de 17de eeuw, is van belang door de lange overgekraagde rechterzijgevel in vakwerk. In deze zijgevel bevinden zich nog gave kruis- en tussendorpelkozijnen en tweelicht-zoldervensters.

Pand ‘In den Gaper’ – Langstraat 6 Weert

Het vermoeden bestaat overigens bij menig Weertenaar dat de originele gevel zich nog achter de voorzetgevel bevindt.