Hockey: Weerter dames met lege handen naar huis

Archieffoto: Inge Leenheer Photography

DELFT | WEERT – De dames van Weert mochten afgelopen zondag weer vroeg uit de veren. Delft was, na een autorit van twee uur, de bestemming. De afgelopen drie weken werd er verloren (1-2 Rood-Wit, 3-2 Alliance en 1-7 Almere) en Weert hoopte ditmaal op de winst. Helaas wist de ploeg opnieuw geen drie punten te pakken (6-0 voor Ring-Pass), waardoor de ploeg met lege handen de lange rit naar huis moest maken.

Alle wedstrijden tot nu toe hebben een ding gemeen: de tegenstander wist binnen vijf minuten te scoren. De Limburgers keken gisteren wederom tegen een snelle achterstand aan, waardoor het vertrouwen meteen weg was. Ring-Pass kreeg vleugels en scoorde binnen het eerste kwart nog twee keer. Na 17,5 minuut stond Weert al 3-0 achter. Het tweede kwart was niet veel beter, Weert kwam nauwelijks van hun eigen helft af en werd steeds verder naar achteren gedrukt. Dit leidde uiteindelijk tot een vierde goal voor de Delftse vrouwen. Ruststand was 4-0.

Na de rust stond er een herboren team op het veld. Nu was het niet Weert, maar Ring-Pass dat niet aan hockeyen toe kwam. Het begon eindelijk op een wedstrijd te lijken. De Limburgers zetten goed druk en wisten steeds meer kansen te creëren. Hier bleef het bij, want scoren gebeurde niet. Waar bij Delft alles net wel lukte, lukte bij Weert alles net niet.

Het laatste kwart ging gelijk op. Kansjes voor Weert en kansjes voor Delft. Weert scoorde niet, Delft scoorde wel. Zo vielen de 5 en 6-0 binnen de laatste 17,5 minuut wat zorgde voor een 6-0 eindstand. Vier wedstrijden gespeeld, nul punten binnen. De tweede helft gaf gelukkig veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd.

Zondag 13 oktober 12:45 thuis tegen Xenios (Amsterdam)