Hockey: Weert wint sinds lange tijd een uitwedstrijd

Archieffoto: Jeem Sportsphotography

VEGHEL | WEERT – De hockeymannen uit Weert hebben dit weekend goede zaken gedaan door uit van het Veghelse Geel-Zwart te winnen. In een chaotische wedstrijd met die gekleurd werd door veel kaarten was 3-5 de einduitslag.

Beide ploegen oogden scherp aan het begin van de wedstrijd. Na wat speldenprikjes over en weer opende Sjors Kessels de score voor de bezoekers op aangeven van Daan Bekelaar. De voorsprong werd nog voor rust verdubbeld door Pim Hendriks. In de slotseconden van de eerste helft mocht Geel-Zwart nog een strafcorner nemen. Dit leverde geen gevaar op na een stopfout van de Veghelse stopper en zo bleef de stand 0-2 bij rust.

In het tweede bedrijf schoot Geel-Zwart uit de startblokken. Binnen een minuut hadden zij opnieuw een strafcorner versierd en deze keer was het wel raak. Bij een stand van 1-2 ging Geel-Zwart op zoek naar de gelijkmaker, maar nog voor ze daar toe kwamen had Weert aan de andere kant alweer raak geschoten. Roderick Kierpensteijn was alert bij een afvallende bal en scoorde van dichtbij de 1-3.

Nadat de keeper van Geel-Zwart een fysieke overtreding maakte en met een tijdstraf naar de bank verwezen werd, trok Weert de wedstrijd volledig naar zich toe. De overtreding werd bovendien bestraft met een strafbal, die nu zonder echte keeper gekeerd moest worden. Dominic Vaes hield het hoofd koel en schoot de strafbal raak.

In de slotseconden van het derde kwart kreeg Weert nog een strafcorner. Geel-Zwart, dat nog steeds geen keeper had vanwege de tijdstraf, wist het eerste schot nog te keren. Maar de rebound werd alsnog verzilverd door invaller Frank van Waesberge en zo stond 1-5 voor de bezoekers.

In het laatste kwart deed Geel-Zwart nog twee keer iets terug. Ze wisten twee strafcorners te benutten, maar dit was niet voldoende om terug in de wedstrijd te kunnen komen. Zeker nadat zij meerdere gele kaarten pakten voor verbale overtredingen richting het arbitrale duo. Zo kwam de eerste uitoverwinning in lange tijd voor Weert niet meer in gevaar en werd er afgefloten bij een eindstand van 3-5.

Hiermee komt Weert op een gedeelde vierde plek te staan met Basko en Asten. Volgende week staat er voor Weert een thuiswedstrijd tegen MEP uit Boxtel op het programma

Vorig artikelWeekkrabbel 40/52
Volgend artikelNatte Hema Loop, maar toch veel blije gezichten