Burgemeester Cranendonck sluit schuur in Maarheeze na vondst drugslab

CRANENDONCK – Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten de schuur aan Het Laar 10 te Maarheeze tijdelijk te sluiten nadat door de politie een drugslab is aangetroffen op 28 juli jl.

Het lokaal is op 2 oktober 2019 gesloten voor de duur van twaalf maanden. Tot 2 oktober 2020 is het verboden om de schuur te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locatie en daarmee de uit drugsproblematiek voortvloeiende risico’s een halt toeroepen.

Wet Damocles
De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast of heeft u een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Vorig artikelGLOW 2019: Living Colors op de Witte Dame
Volgend artikelMilitaire oefening in Cranendonck