ME-oefening in Weerter binnenstad

donderdag 3 en donderdag 24 oktober

WEERT – Op donderdag 3 en donderdag 24 oktober oefent de Mobiele Eenheid (ME) van de Politie Limburg in de Weerter binnenstad. Tijdens deze oefeningen worden zo’n 150 politiemensen van de ME getraind. Scholieren van verschillende onderwijsinstellingen verzorgen het tegenspel.

De trainingen van de ME bestaan uit meerdere onderdelen. Het merendeel van die onderdelen vindt vooral in besloten omgeving plaats. Trainen in een publieke omgeving is van absolute meerwaarde voor de politie. Donderdag 3 oktober en donderdag 24 oktober is de binnenstad van Weert het decor van die trainingen. Van 9.00 tot 16.00 uur worden er op beide dagen situaties in scene gezet, waarop het ME-peloton in actie komt. Bezoekers van het centrum van Weert worden op diverse manieren geïnformeerd over die oefeningen.

Voorzieningen binnenstad bereikbaar
Tijdens de oefeningen in de binnenstad zijn winkels, horeca en andere voorzieningen gewoon bereikbaar. De overlast voor het winkelend publiek wordt zoveel als mogelijk beperkt. De oefeningen worden op verschillende manieren, ook ter plekke, bekend gemaakt. Daarnaast zijn er tijdens de trainingsdagen telefonische informatienummers van politie en gemeente voor vragen van inwoners / winkelend publiek of ondernemers beschikbaar.