Gemeente biedt de Roos, RICK en concertzaaltje te koop aan

4.500 m2 beschikbaar voor transformatie naar woningen

WEERT – De gemeente Weert heeft de voormalige ruimten van RICK en de Roos aan de Beekstraat en het Collegeplein in de verkoop via inschrijving. Zo komt ruim 4.500m2 beschikbaar voor transformatie naar woningen. Ook de concertzaal van RICK komt te koop. 

De ruimtes zijn gelegen boven het winkelcentrum Muntpassage in het centrum van Weert, gelegen aan de Beekstraat 27-29 (6001 GG) en het Collegeplein 5 (6001 HN). Het totale metrage van de beide kavels is ca. 4.529 m².

Beekstraat 27-29
De kavel Beekstraat 27-29 betreft “het recht van opstal tot het hebben van het Bouwdeel Beekstraat gelegen boven de winkels in het winkelgebied Muntpassage en ingang aan de Beekstraat te Weert bestaande uit het (voormalige) ontmoetingscentrum voor ouderen ‘De Roos’, en de voormalige huisvesting van het Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunsteducatie, inclusief het concertzaaltje, met gevels, daken, technische ruimten, nooduitgangen, schachten, kabels, leidingen en al hetgeen daartoe verder behoort op de begane grond en een tot drie bouwlagen daarboven.” Het recht van opstal is eeuwigdurend en vrij van retributie.

De kavel is te bereiken via de entree aan de Beekstraat, direct tegenover het oude gemeentehuis. De kavel betreft de voormalige ruimte van ‘De Roos’ en de muziekschool van RICK, waaronder ook begrepen de concertzaal met circa 150 zitplaatsen.

De beschikbare ruimtes omvatten in totaal circa 3.088 m² verdeeld over de begane grond,
1e, 2e en 3e verdieping.

Deelkavel 1.1 – Beekstraat 29 (‘De Roos’)
Het betreft het gedeelte op de 1e verdieping gelegen aan de Beekstraat, dat voorheen in gebruik was bij de ouderensoos ‘De Roos’. Deze deelkavel bestaat uit de grote groepsruimte met balie en keukenvoorziening en uitgiftebalie, alsmede enkele kleinere kantoor/groepsruimtes erachter (met zicht op de winkelpassage). De deelkavel is groot ca. 867 m².

Deelkavel 1.2 – Beekstraat 27 (Concertzaal)
Deelkavel 1.2 bestaat uit de concertzaal met een vrije hoogte verdeeld over de 1e en 2e verdieping. Tevens behoren tot deze deelkavel een klein gedeelte van de foyer op de eerste verdieping en enkele kantoor-/groepskamers welke voorheen in gebruik waren door ‘De Roos’. De deelkavel is groot ca. 375 m².

Deelkavel 1.3 – Beekstraat 27 (Muziekschool)
Via de brede gangzone op de eerste verdieping is de deelkavel 1.3 te bereiken dat grofweg bestaat uit het gedeelte dat voorheen in gebruik was door RICK ten behoeve van muziek- en dansonderwijs. De ruimtes bevinden zich grofweg op de 1e, 2e en 3e verdieping, exclusief de concertzaal. De deelkavel is groot ca. 1.576 m².

De entree op de begane grond en de gangzone op de eerste verdieping, groot ca. 270 m² betreft algemene ruimte en wordt naar rato over de deelkavels verdeeld.

Kavel 2 | Collegeplein 5
De kavel Collegeplein betreft het “recht van opstal tot het hebben van het Bouwdeel Collegeplein gelegen boven de winkels in het winkelgebied Muntpassage en met ingang aan het Collegeplein, bestaande uit de huisvesting van het Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunsteducatie met gevels, daken, technische ruimten, nooduitgangen, schachten, kabels, leidingen en al hetgeen daartoe verder behoort op de begane grond en een bouwlaag daarboven.’ Het recht van opstal is eeuwigdurend en vrij van retributie.

De kavel Collegeplein 5 betreft de voormalige kunstcollege van RICK gelegen op de
1e verdieping, grofweg circa 1.440 m². De entree met trapopgang en lift is gelegen aan het Collegeplein, tussen het Munttheater en het parkeerdek voor de supermarkt en het overdekte winkelcentrum. De kavel wordt opgeleverd met een nieuwe gevel aan de Nieuwe Markt.

Opleveringsniveau
Het totale complex (winkelcentrum en verdiepingslagen) is omstreeks 1970 gebouwd en in 1997 gerenoveerd. De kavels worden werden in de huidige staat opgeleverd.

Transformatie
In 2017 heeft de gemeente Weert bij de provincie Limburg verzocht een provinciale bijdrage beschikbaar te stellen voor de stedelijke ontwikkeling van Weert.

Een van de resultaatgebieden van deze subsidieverstrekking is de herbestemming van het gemeentelijke vastgoed in de binnenstad, waarbij de leegkomende ruimtes in het Muntcomplex getransformeerd dienen te worden. Voor dit complex betekent dit een transformatie naar wonen, met minimaal 15 sociale huurwoningen en deze sociale huurwoningen voor de duur van minimaal 15 jaar in stand te houden. De koper van de kavels dient bij de inschrijving uitdrukkelijk met deze opgave rekening te houden en hieraan uitvoering te geven.

Bestemming
Voor de omschrijving van de bestemmingsdoeleinden en de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden verwijzen wij naar ruimtelijkeplannen.nl. Een gebied dat is aangewezen als gemeentelijk stads- en dorpsgezicht.

 

BRONVerschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars B.V.
Vorig artikelDagkrabbel 269/365
Volgend artikelRecept van de week: Kabeljauw met prei en tomaatjes