Nederweert op de Franse tour

NEDERWEERT – Op zondag 6 oktober organiseren de Nederweerter ondernemers voor de tweede keer een koopzondag ‘nieuwe stijl’, nu met als thema ‘Nederweert op de Franse tour’. Het centrum van Nederweert wordt in Franse stijl aangekleed en verschillende winkels en horecagelegenheden presenteren zich met een Franse ambiance.

Ga jij ook ‘en route’ naar Nederweert op zondag 6 oktober?

Diverse activiteiten
Op diverse locaties in Nederweert zijn er allerlei activiteiten voor klein en groot georganiseerd. Op het Lambertushof verzorgt Trendy Funwear een workshop T-shirt air-brushen. Koop een T-shirt en air-brush dit onder deskundige begeleiding. Of bezoek hier de lokale kunstenaars in Klein Montmartre.

Wie graag sportief actief is, komt ook aan bod: de jeu de boules-vereniging Ospel zorgt voor twee banen, een in de Brugstraat en een in de Kerkstraat, waar je deze typisch Franse sport met tips van ervaren routiniers kunt beoefenen. Wie Frankrijk zegt, zegt Tour de France. Op het horecaplein houden we een mini-tour op renfietsen op een rollenbank waar men tegen elkaar kan racen: zet jij de beste tijd neer?

Op datzelfde horecaplein dans je met Dansrijck de cancan en waan je je even in de Moulin Rouge. Scouting Nederweert verzorgt op diverse plekken in het centrum allerlei kinderactiviteiten, waaronder een wedstrijd langzaam fietsen en een skelterparcours op het pleintje aan de Geenestraat, Eifeltorens bouwen en een escaperoom in de Brugstraat en champagneglazen stapelen, snor prikken en stokbrood bakken en nog veel meer in de Lindanusstraat.

Loterij
Het hele weekend lang, van vrijdag 4 oktober t/m zondag 6 oktober, bieden de samenwerkende ondernemers de kans een 4-daagse reis naar Parijs voor 2 personen op basis van logies/ontbijt, incl. een boottocht en een stadstour, te winnen.

De kassabonnen voor aankopen die dat weekend bij de deelnemende ondernemers worden gedaan, gelden hiervoor als lot. Vul je naam en telefoonnummer in en lever de kassabon weer in of deponeer hem in de speciale bus bij restaurant Siem. De trekking vindt plaats om 18.00 uur na de koopzondag; de winnaar krijgt telefonisch bericht.

De winkels zijn op zondag 6 oktober van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Wie de Franse sfeer nog wil versterken wordt van harte uitgenodigd om verkleed als clochard of gendarme naar het centrum te komen of als haute couture-deskundige de lokale modepolitie te
versterken.