Succesvolle achtste editie Cultureel Lint

Fototerugblik

WEERT – Zondag 22 september vond het Cultureel Lint, dé Weerter uitmarkt, voor de achtste keer plaats. In een zonnige binnenstad genoten veel mensen van een divers aanbod van muzikale, theatrale en andersoortig culturele activiteiten op meer dan 40 locaties verspreid over de Weerter binnenstad. De organisatie kijkt terug naar een enorm succesvolle editie.

De editie van 2018 viel vanwege slechte weersomstandigheden letterlijk in het water. De organisatie hield dit jaar daarom extra nauwlettend de weersverwachtingen in de gaten. Het enthousiasme van de honderden deelnemers die het culturele aanbod van Weert en omgeving vertegenwoordigden werd uiteindelijk beloond met een prachtige zonnige dag. Een drukbezochte binnenstad en veel lachende gezichten was het resultaat.

De diverse pleinen, buiten- en binnen locaties in de Weerter binnenstad werden omgetoverd tot een dynamische culturele beleving. Het centrum van Weert was van 12.30u tot 19.00u dé plek voor families, vrienden, jong en oud om zich te laten amuseren, verrassen en laten informeren.

Professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen lieten het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Pleinen werden gevuld met verrassende podia en straattheaterartiesten brachten de winkelstraten op deze koopzondag nog meer tot leven.

Veel lof
Het Jong Nederlands Blazers Ensemble Zuid tekende samen met Suzan Seegers, sambadrumband As Arraias en poëtisch kunstenaar Merlijn Huntjens voor de opening. Tijdens de openingsceremonie hees wethouder Geert Gabriëls de vlag van Cultureel Lint, waarbij hij veel lof uitsprak voor de diversiteit van het programma en het zichtbare enthousiasme van alle betrokkenen. Dat bezoekers het Cultureel Lint waarderen bleek uit de wederom zeer goede bezoekersaantallen en lovende reacties.

Cultureel Lint 2020
Stichting Cultureel Lint Weert, de organisatie achter het evenement, kijkt trots terug op de succesvolle editie en spreekt enorme dank uit aan alle deelnemers en medewerkers. In de jaren dat het evenement werd georganiseerd groeide het uit tot een vaste pijler op de evenementenkalender van Weert en een herkenbaar en feestelijk startpunt van het culturele seizoen. De negende editie van het festival staat gepland voor zondag 20 september 2020.

Sfeerimpressie: Rob Timmermans

Vorig artikelDagkrabbel 265/365
Volgend artikelWeert stad in het groen – 266/365