Kermis omleidingsroutes Weerter binnenstad vanaf 24 september 19.00 uur

Bereikbaarheid centrum tijdens Kermis Weert

WEERT – Van vrijdag 27 september tot en met woensdag 2 oktober vindt in de binnenstad van Weert op zeven pleinen de jaarlijkse kermis plaats. Tijdens de op- en afbouw van de kermis en tijdens de kermisdagen zijn er voor het verkeer omleidingsroutes ingesteld, die zorgen voor een goede bereikbaarheid van de binnenstad. Deze omleidingsroutes gelden vanaf dinsdag 24 september 19.00 uur.

Voor de bezoekers van de binnenstad en de kermis zijn er voldoende parkeerplaatsen in de diverse parkeergarages. Parkeergarage De Munt en het daarboven liggend parkeerdek Oud Gasthuisplein zijn tijdens de kermis gesloten.

Omleidingen
De omleidingen zijn aangegeven op gele borden. Ook zijn enkele mobiele tekstborden geplaatst op cruciale locaties. De omleidingsroutes gelden vanaf dinsdag 24 september 19.00 uur tot vrijdagochtend 4 oktober. Onder meer het Bassin en de Langpoort zijn dan afgesloten. Kijk voor de omleidingsroutes en uitgebreide informatie op www.kermisweert.nl/bereikbaarheid-parkeren

Parkeren tijdens de kermis
Op diverse plekken rondom de kermisterreinen zijn parkeerlocaties. De parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar. Dat geldt niet voor parkeergarage De Munt en het daarboven liggend parkeerdek Oud Gasthuisplein, die zijn gesloten vanaf donderdag 26 september 14.00 uur (uitrijden mogelijk tot 24.00 uur) tot en met donderdag 3 oktober 06.00 uur.

De tarieven zijn € 1,30 per uur en € 5,- per dag (uitzondering P+R terrein van Q-Park, die heeft eigen tarieven). Achteraf betalen is mogelijk, dat kan contant, via pinnen, de Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiel. Lees meer over de parkeermogelijkheden en locaties op www.weert.nl/parkeren.

Bereikbaarheid NS station
Het Stationsplein is afgesloten voor alle verkeer maar het NS station is wel bereikbaar. Aan de St. Maartenslaan is tijdens de kermisperiode extra parkeerruimte gemaakt die uitsluitend is bestemd voor het ophalen/brengen van treinreizigers. Bij het NS station en in de omgeving van deze tijdelijke kiss&ride strook staan extra verwijzingsborden.

Vorig artikelZoekmiddag stenen en fosielen
Volgend artikelRogmozaïek Jan Tullemans verplaatst en onthuld