Open dag AZC Weert en AZC Budel

zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Archieffoto KMS Weert

WEERT – Nog een paar weken en dan is het zover! Bijna alle opvanglocaties van het COA openen 28 september hun deuren voor de Open azc Dag! Het azc in Weert en Budel doen natuurlijk mee!

Met het openstellen van de azc’s wil men u een kijkje geven in het leven op een asielzoekerszoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creeëren. Azc Weert opent de deuren voor iedereen vanaf 13.00 uur!
In samenwerking met Vluchtelingenwerk, het Ministerie van Justitie en Veiligheid én natuurlijk de bewoners zal azc Weert u de mogelijkheid geven om een rondje rond de wereld te maken.

Programma Open azc dag 28 september 13.00-16.00 uur
De open dag op het azc Weert staat in het teken van elkaar ontmoeten.
Ontmoetingen met onze bewoners, ontmoetingen met hun cultuur, maar ook ontmoetingen met onze ketenpartners. Onze bewoners laten u dit jaar een kijkje in hun eigen land nemen. We hebben op dit moment meer dan 50 nationaliteiten in huis; dus laat je verrassen met kleurrijke kledij, prachtige muziek en heerlijk eten en drinken.
Tevens zullen er rondleidingen gegeven worden en zullen er kinderactiviteiten plaatsvinden.
Bezoekers te voet of met het OV zijn welkom aan de ingang aan de Kazernelaan.
Zowel bezoekers met de auto ofwel de fiets zijn welkom via de ingang aan de Nelissenhofweg.

Wellicht leuk om te weten én te doen; er is dit jaar een fietsroute tussen azc Weert en het azc in Budel. Combineer deze fietsroute met twee interessant coa-locaties om een uitgebreider beeld te krijgen van de opvang!