Weertenaar Bruno Werz wereldnieuws en even terug in Weert

De ‘Indiana Jones’ van de maritieme archeologie Bruno Werz vertelt aanstaande zondag over zijn 31 jaar durende zoektocht

WEERT | KAAPSTAD – Zijn vermoedelijke ontdekking van het scheepswrak van ‘De Haarlem’ bezorgde Werz de afgelopen weken wereldfaam. Bruno Werz was te zien op TV zenders in China, de USA, Zuid-Afrika en uiteraard in Nederland.

De Chinese zenders CGTN en CCTVPLUS zonden een interview uit met de Weertenaar die inmiddels al ruim 30 jaar in Zuid Afrika woont en werkt. Maritiem archeoloog en historicus Bruno Werz staat internationaal in de belangstelling omdat hij voor 95% overtuigd is dat zijn team het wrak van de ‘Haarlem’ gelokaliseerd heeft. Dit VOC-schip leed in 1647 in de Tafelbaai schipbreuk. Het handelsschip was, met handelswaar aan boord, op terugreis
van Azië naar Nederland. De schipbreuk markeert het begin van de relatie tussen Nederland en Zuid-Afrika.

Gratis lezing Paterskerk
Aanstaande zondag is er een (gratis) lezing in de Paterskerk om 15.00 uur. Oud-Weertenaar Bruno Werz vliegt speciaal voor deze lezing over van Zuid-Afrika naar Weert.
Bruno vertelt over zijn zoektocht, van de ‘schatkaart’ vondst tot de vermoedelijke wraklocatie bij Kaap de Goede Hoop. De stad Kaapstad en de huidige multiculturele en multiraciale Zuid-Afrikaanse samenleving zijn voor een groot deel naar de gevolgen van de schipbreuk van het VOC-schip te herleiden. Bruno hoopt begin 2021 te kunnen starten met de delving naar het voormalige handelsschip de Haarlem. De lezing is in samenwerking met MLA-stories en stichting de Aldenborgh.

Ook het RTL nieuws besteedde aandacht aan de zoektocht:
https://www.rtlnieuws.nl/video/uitzendingen/video/4819526/rtl-nieuws-0700-uur