Open monumentendag molen de Korenbloem Ospel

NEDERWEERT – Op zaterdag 14 september is de molen in het kader van de Nationale Monumentendag open van 10.00 tot 16.00 uur. De molen is dan in werking en de molenwinkel is dan ook open. Ook wordt dan de builmachine gedemonstreerd. Een bezoek meer dan waard.

 

  • Verdere openstelling molen; iedere 2e , 3e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur. De molenwinkel is dan ook geopend.
  • Rondleidingen (gratis); Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk, maak een afspraak met de molenaar Geert van Winkel; Tel nr 0495-633079 of mob nr 06-30457014.
  • Bij de rondleidingen laten we u het draaien, malen, builen (zeven van gemalen graan) en mengen van diverse meelsoorten zien. Na de rondleiding komt u beneden in de Hier kunt u verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood. Ook hebben we Cadeau-pakketten om een ambachtelijk brood te bakken!
  • Za 5 en zondag 6 oktober de Limburgse Molendagen. Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur
  • Zaterdag 14 december is de molen open. Die dag kunt u op de molen oliebollen proeven die gebakken zijn met “Oliebollenmix” van graan gemalen op de molen.
  • Een bezoek aan de molen is prima te combineren met het streekmuseum Eynderhoof Nederweert-Eind en/of het nationaal park de Groote Peel in Ospel-Dijk of een monumentenwandeling over Ospel (de molenaar kan hierover meer inlichtingen geven).
Vorig artikelDagkrabbel 253/365
Volgend artikelZaterdag 14 september finale LK Latje Trap 2019