Philips van Horne: Start bouw lokalen Chipala school in Malawi

MALAWI – Vorige week zijn bouwvakkers, tijdens de schoolvakantie in Malawi, begonnen met de bouw van drie blokken van twee lokalen. Tussen de zes lokalen komen ook werkruimtes voor de leerkrachten.

De begeleiding van de bouw is o.a. in handen van oud-Weertenaar Jos Kuppens, directeur van het Centre for Social Concern in Lilongwe. De Chipala school telt meer dan 9000 leerlingen. De meeste kinderen krijgen les in de open lucht. De gemiddelde klassengrootte varieert van 100 tot 350 leerlingen.

Zoals inmiddels bekend heeft de jubileumactie van de 50-jarige Philips van Horne voor de Chipala school totaal €52.355,00 opgebracht.

Dankzij allerlei acties, donaties, een extra gift van de ‘Philips’ én een bijdrage van 17.000 euro van de ontwikkelingsorganisatie Wilde Ganzen, is het oorspronkelijke streefbedrag van 18.000 euro bijna verdrievoudigd.

De grote jubileumloterij van de Philips van Horne in de maand juni (een loterij met maar liefst 270 prijzen geschonken door de Weerter en Nederweerter middenstand) heeft
€ 6756,81 opgebracht

Vorig artikelLedenbijeenkomst Ondernemend Venlo
Volgend artikelBoek bewoners Biest bijna drukklaar