Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Nagerecht


Gerecht voor 4 personen


1 uur bereidingstijd (+6 tot 8 uur in diepvries)


Recept van Monique Cramers – Welten

Ingrediënten

  • 150 gram Oreo-koekjes
  • 50 gram gesmolten boter
  • 300 gram Philadelphia
  • 250 gram ricotta
  • 155 gram kristalsuiker
  • 3 dl slagroom
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 50 gram pure chocolade
  • verse bosvruchten, zoals aardbeien poedersuiker, voor de versiering

Bereiding

Bodem
Verkruimel de koekjes in de blender en meng de kruimels met de gesmolten boter.

Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 18-24 cm met een stuk bakpapier, klem het bakpapier vast tussen de bodem en de rand van de springvorm en druk het deeg er gelijkmatig in (als de vorm 18 cm is, moet de rand minstens 7 cm hoog zijn). Zet de vorm 20 minuten in de koelkast.

Vulling
Klop roomkaas, ricotta, kristalsuiker, room en vanillesuiker door elkaar tot een dik, vloeibaar mengsel. Giet het mengsel over de Oreo-Bodem.

Decoratie
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in een pan of magnetron. Laat iets afkoelen. Lepel voorzichtig de chocolade gelijkmatig over de cheesecake, breng met een satéprikker een mooi patroon aan. Zet de taart afgedekt met plasticfolie 6 tot 8 uur in de diepvries.

Haal de taart circa 30 minuten voor het opdienen uit de diepvries. Versier met je favoriete vruchten en bestuif eventueel met poedersuiker.

Wijntip van Ingrid!

Mijn vader is in 1969 begonnen met Wijnhuis Weert in het winkelcentrum Moesel, waar we nog steeds gehuisvest zijn. Ik heb het stokje van hem overgenomen in 2014. Met veel passie en plezier adviseer ik graag elke klant. Met de komst van Joppe als compagnon blijven we verjongend, in de vertrouwde zaak, die dit jaar 50 jaar bestaat!

Sivipa, Moscatel de Setubal
Deze mooie wijn komt uit Portugal. De wijn rijpt 8 jaar op oude Franse eikenvaten. Goudgeel van kleur met intense aroma’s moscatel, noten en honing. Zacht en zoet van smaak met een heerlijke lange afdronk.

Schermafbeelding 2019-09-06 om 15.48.36

Even voorstellen

Naam Monique Cramers-Welten
Beroep Eigenaresse modezaak Cramers van Asten
Geboren Op 26 juni 1965 in de Stationsstraat te Weert tegenover het station
Woont In Weert
Ouders Rini Welten en Annie Welten-Heefer
Getrouwd met Jos Cramers
Moeder van Nick en Steve
Opleiding MBO Nima A & B
Is Ook eigenaresse van Godiva Sailing Cruises

Je hoeft niet alles te hebben.

less is more!

Favoriete gerecht “Dit nagerecht vind ik te vergelijken met een zoet schilderijtje. Zowel voor mijn klanten als voor mijn gasten, presenteer ik graag iets wat een lust is voor het oog.”

Textielfamilie “Dat ik in de mode terecht zou komen, was voor mij vanzelfsprekend. Niet alleen mijn ouders zaten in de mode maar ook mijn grootouders. Mijn opa Johannes Welten richtte in 1923 als marktkoopman het bedrijf Firma J. Welten & Zonen op. Een zeer succesvolle marktkoopman, die uiteindelijk zijn handel wist uit te breiden tot 3 textielfabrieken en 22 textielwinkels.”

Goed gekleed “Koningin Maxima weet precies hoe zij zich moet kleden. Dat wist zij ook al voordat zij koningin werd. Zij heeft geen dag een bad styling day. De accessoires zijn nauwgezet afgestemd, ze passen goed bij haar kleding, haar tas, haar hoed maar vooral bij haar charisma.

Stijlicoon “Jacqueline Lee Bouvier, zoals Jackie O. bij haar geboorte heet, is voor mij een echte stijlicoon. Deze faam heeft de voormalige first lady vooral te danken aan haar geweldige, uitgesproken stijl. Een stijl die evolueerde van high fashion mantelpakjes en accessoires naar seventies ensembles met een New Yorks sausje.

Turkije “Ruim 10 jaar geleden maakte ik mijn eerste zeilcruise beter gezegd blue cruise langs de Turkse kust van de Egeïsche zee. Dit beviel zo goed, dat ik ieder jaar weer terugkeerde. De ene keer met familie, de andere keer met vrienden en vriendinnen. Opeens kreeg ik de kans om Godiva Sailing Cruises op te richten. Ik spreek zelfs Turks want mijn vader zei altijd: “Daar waar je zaken doet, moet je de mensen ook kunnen verstaan. Een andere bijzondere plek in Turkije is Istanbul. Deze stad is the place to be in modeland. Istanbul geeft mij nieuwe ideeën voor Cramers van Asten en ik zou er zo kunnen wonen.” 

Paardrijden “De mooiste herinnering heb ik aan mijn merrie Iris. Zij was namelijk honderd procent betrouwbaar Met haar voelde ik mij één. Na een mooie tocht met je paard, is je hoofd weer helemaal leeg. Dat heb ik niet als ik ga sporten in de sportschool, dan is mijn hoofd toch nog bij de zaak.”

Verslaafd aan “Ik ben verslaafd aan Spotify. Muziek downloaden doe ik elke dag. Ik had dj kunnen zijn voor de leeftijdscategorie 45 plus. Zet mij maar achter de muziek en let me entertain you.”

Stom “Stom vind ik als mensen op het vliegveld vooraan willen staan bij het inchecken. Stom vind ik dat Jos en de kinderen het aanrecht niet opruimen als ze een boterham hebben klaargemaakt. Stom vind ik dat mijn haar pluist bij vochtig weer. Super stom vind ik als vrouwen een legging dragen, ze zien er namelijk uit als een rollade.”

Nooit aandoen “ Ik zal nooit huidkleurige panty’s aantrekken. Ik vind ze namelijk foeilelijk. Ook bij modellen op modeshows vind ik ze lelijk. Trek dan gewoon helemaal geen panty aan. De kleur van je panty moet je aanpassen aan je kledingstuk. Dus dames bij een zwart jurkje draag je een zwarte panty en bij een blauw jurkje een blauwe panty en ga zo maar door.”

Handige tip “ Het is het bekendste middeltje tegen wallen onder modellen. Smeer wat Sperti aambeienzalf op je wallen en het lijkt of ze er nooit zijn geweest. Sperti is wel een vrij heftig middeltje. Het beste is dus om eerst een klein stukje te testen, voordat je dadelijk met wallen én een allergische reactie rondloopt.“

Huiskamer in de zaak “Aan het koopgedrag van vrouwen kun je zien hoe zij zich voelen. Ik wil niet alleen maar advies geven maar ook een luisterend oor bieden. Als paskamergordijnen konden spreken dan zou ik een boek kunnen schrijven. Dat ga ik natuurlijk nooit doen, maar het verklaart wel waarom ik een huiskamer heb gemaakt in de zaak!”

Ontbijt met Gucci “Ik bedoel niet het Italiaanse modemerk maar mijn Franse bulldog Gucci. Gucci is 7 jaar en ik ontbijt elke morgen met haar. Tijdens het ontbijt zit zij naast mij in de stoel. Gucci hoef ik niet te vertellen hoe ik mij voel, dat voelt zij haarfijn aan.”

Wijsheid “Some people are so poor, all they have is money. Naarmate ik ouder word ervaar ik, dat ik steeds minder dingen nodig heb om gelukkig te zijn. Je krijgt stress bij wijze van spreken van alles wat je hebt in je leven. Stress krijg je van een dikke auto, die je niet meer kunt betalen. Stress krijg je ook van een te groot huis, dat je niet meer kunt afbetalen. Je hoeft niet alles te hebben, less is more.”

Levensmotto van Audrey Hepburn “I believe in strong when everything seems to go wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day, and I believe in miracles.”